KategorilerGenel

ASO yüksekse ne yapmalı?

Kandaki Aso değerinin özellikle yetişkin kişilerde 200 IU / ml’nin üstünde çıkması durumu olan Aso yüksekliğini düşürmek için doktor kontrolünde ilaç tedavisi uygulanabilir. Eğer Aso yüksekliğine strep enfeksiyonunun neden olduğu belirlendiyse kortikosteroid ve bazı antibiyotik ilaçlar Aso yüksekliğini düşürebilir.3 Ağu 2023

ASO testi neden istenir?

Antistreptolizin O, kişinin yakın zamanda ya da hâla A grubu beta hemolitik streptokok enfeksiyonu geçirip geçirmediğinin tespiti için yapılır. Yapılan ASO testi ile kişide hâla devam eden ya da yakın zamanda geçirilmiş hemolitik streptokok enfeksiyonu varlığının kesin olarak ayırt edilmesi mümkün değildir.

ASO yüksekliği neyin belirtisi?

Bu durum kişinin A grubu beta hemolitik streptokok enfeksiyonu olduğunun göstergesidir. Streptokok bakterisi vücuda girdikten yaklaşık 1 ile 3 hafta sonra yükselir ve yaklaşık 3 ile 5 hafta sonra en yüksek değere ulaşır. Testin normal değerlere dönmesi yaklaşık 6 ile 12 ayı bulabilir.

ASO hastalığı nedir?

ASO; antistreptolizin-O kelimesinin kısaltmasıdır. Streptokok adı verilen bakterinin Streptolizin O adı verilen bir antijeni vardır. Bu bakteri cilt iltihapları, farenjit, bademcik iltihabı ve kızıl gibi hastalıklara neden olabilmektedir.

ASO hastalığı nedir?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir