KategorilerGenel

Aidsi yenmek mümkün mü?

Ama hayır; HIV tamamen tedavi edilemez. Yani vücudu HIV’den tamamen arındıran ‘kesin tedavi- şifa’ çalışmaları henüz başarıyla sonuçlanmadı. HIV ilaçları (ART) kullanan pek çok insan, HIV taşımayan (HIV negatif) insanlar gibi sağlıklı bir yaşam sürdürüyorlar.

AIDS tedavi edilmezse ne olur?

HIV, ilk olarak grip benzeri belirtiler ile kendini gösterir. Bu semptomlar sıklıkla, iki ile dört hafta içinde meydana gelir. Eğer bu süreçte enfeksiyon tedavi edilmezse kronik HIV enfeksiyonuna dönüşür.

AIDS hastalığını yenen var mı?

Ama hayır; HIV tamamen tedavi edilemez. Yani vücudu HIV’den tamamen arındıran ‘kesin tedavi- şifa’ çalışmaları henüz başarıyla sonuçlanmadı. HIV ilaçları (ART) kullanan pek çok insan, HIV taşımayan (HIV negatif) insanlar gibi sağlıklı bir yaşam sürdürüyorlar. tedavi masrafları endişesini ortadan kaldırıyor.

AIDS tedavisi ne kadar sürer?

Aids enfeksiyonunun etkili bir tedavisi yoktur, ancak uygun tıbbi bakımla kontrol altına alınabilir. Çoğu insan vücudu virüsü altı ay içinde kontrol eder. Aids ilaçları almak cinsel yolla bulaşan diğer hastalıkların bulaşmasını engellemez. Alkol veya uyuşturucu kullanımı.

AIDS ömrü kısaltır mı?

Son yıllarda her yıl ortalama 1000-2000 kişiye tanı koyulmaktadır. HIV/AIDS artık tedavi edilebilir bir hastalık yani “Kronik bir hastalıktır”. Gelişen tedaviler ile hastalık kontrol edilebilir bir noktaya gelmiş olup, yaşam süresi 25-30 yaşlarındaki hastalarda en az 30-40 yıla kadar çıkmıştır.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir