KategorilerGenel

KAB kemiği ne demek?

Kaval kemiği, alt bacağın ön kısmında bulunan tibia adlı kemiğin halk dilindeki adıdır. Dizden ayak bileğine kadar uzanan bu kemik boyunca görülen ağrılar kaval kemiği ağrısı olarak tanımlanır.4 Ağu 2021

KAB ne demek tıp?

Kabakulak enfeksiyonu, paramiksovirus grubundan bir virüsün yol açtığı, sıklıkla çocukluk cağında görülen ancak tüm yaş gruplarında izlenebilen bir viral enfeksiyondur. Hastalık çene bölgesinde yer alan parotis isimli tükürük bezlerini etkileyerek bezlerde iltihaplanma ile seyreder.

Aşık kemiği ismi nereden gelir?

Etimoloji. Eski Türkçede ayak bileği, ayak bileği kemiği ve o kemikten yapılma oyun zarı anlamlarına gelen “aşuk” sözcüğünden gelmektedir.. “Aşık Atmak” deyimi hayvan aşık kemiklerinden yapılma zarla oynanan aşık oyunundan gelmektedir.

Ayak bileği kemikleri nelerdir?

BİLEK KEMİKLERİ (Ossa tarsalia) Her bir bilek kemiğine tarsus denir. Bilek kemikleri ossa tarsi proximalia ve ossa tarsi distalia olmak üzere iki sıra üzerine dizilmiştir. Birinci sırada iki kemik vardır: Talus ve hemen altındaki Calcaneus. Bunlar, büyük, sağlam ve kalın kemiklerdir.

Ayak bileğindeki çıkıntı kemiğin adı nedir?

Ayak bileğinin dış kısmında olan çıkıntı (lateral malleol), kamış kemiğinin (fibulanın) parçasıdır; ayak bileğinin iç tarafındaki, daha küçük olan çıkıntı (medial malleol) ise kaval kemiğinin (tibianın) parçasıdır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir