KategorilerGenel

Trigliserid yüksekliği Hangi bölüm?

Yüksek trigliserit düzeylerini teşhis etmek ve yönetmek için, bireyler önce aile hekimlerine danışmalıdır. Gerekirse hastayı endokrinolog, kardiyolog veya lipidolog gibi daha özel bakım sağlayabilecek bir uzmana yönlendirebilirler.

Kolesterol hangi birim?

Kolesterol ölçüm birimi olarak miligram/desilitre(mg/dl) kullanılır.

Kolesterol yüksek olursa ne olur?

Kolesterol yüksekliği yaşandığı durumda kişide kalp hastalığının neden olduğu göğüs ağrısı, yüksek tansiyon, felç ya da benzer dolaşım rahatsızlıkları görülebilir. Sessiz tehlike olarak da bilinen kötü kolesterol belirtileri görüldüğü durumda kalp hastalıklarıyla ilişkilendirilir.

Trigliserid yüksekliği tedavi edilmezse ne olur?

Trigliserid yüksekliği, karaciğer ve dalak yağlanmasına neden olur ve bu organları büyütebilir. Karaciğer yağlanması, yüzde 10-20 oranında karaciğer iltihabına yol açabilmektedir. Bu durum karaciğer sirozu ve karaciğer kanseri gelişimi riski taşır. Çok yüksek trigliserid düzeyi, pankreas iltihabına neden olabilir.21 Eki 2022

Kolesterol ve şeker Hangi bölüm?

Dahiliye bölümü; şeker hastalıkları (Diabetes Mellitus), koroner kalp hastalığı, kolesterol yüksekliği, alt ve üst solunum hastalıklarına bakar. Ayrıca karaciğer ve safra yolları hastalıkları, hepatitler, anemi türleri, kemik erimesi, tiroit hastalıkları ve kanser hastalıkları da bölümün kapsamındadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir