KategorilerGenel

Prolaktin hormonu kendi kendine düşer mi?

Bazı hastalarda stresten uzaklaşma, düzenli beslenme ve uyku düzeninin sağlanması, bol ve pamuklu iç çamaşırlarının tercih edilmesi prolaktin seviyesinin düşmesine yardımcı olur. Çoğunlukla hiperprolaktinemiye sebep olan hastalığın tedavisi yapıldıktan sonra, hormon seviyesi normal değerlere iner.

Prolaktin hormonu yüksekliği tedavisi ne kadar sürer?

Prolaktin seviyesi prolaktin ilaç tedavisi ile dengelenebilmektedir. Ağızdan alınan bu prolaktin ilaçları ile yaklaşık iki üç aylık bir tedavi ile hormon seviyesi normal seviyeye indirilebilmektedir.

Prolaktin seviyesini düşürmek için ne yapılmalı?

Prolaktin yüksekliğine sebep olan rahatsızlığın saptanması ile tedavi başlar. Bazı hastalarda stresten uzaklaşmak, düzenli beslenme ve uyku düzeninin sağlanması, rahat iç çamaşırı kullanımı prolaktin seviyesinin düşmesine yardımcı olur.

Prolaktin yüksekliği ilaçla geçer mi?

Şikayet gebe kalamama olduğunda ve kişide prolaktin yüksekliği saptanmışsa genelde prolaktin seviyesini düşüren ilaçlar ve bazen beraberinde yumurtlamayı sağlayıcı ilaçlar kullanılır. Sorun göğüslerden süt gelmesi olduğunda ise prolaktin seviyesini düşüren ilaçlardan faydalanılır.

Hiperprolaktinemi geçer mi?

Hiperprolaktinemi ilaç tedavisine iyi yanıt verebilmektedir ve hastaların çoğunda tedavi ile sorun ortadan kalkar. Ancak ilaç tedavisi yan etkilerden dolayı kolay bir tedavi değildir.

Hiperprolaktinemi geçer mi?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir