KategorilerGenel

Idrar tahlili verirken nelere dikkat edilmeli?

İdrar testi için idrar verirken dikkat edilmesi gereken; testten önce yemek yiyip yememek gerektiğinin belirlenmesidir. Bazı durumlarda hastanın aç kalması gerekebilir. İdrar tahlili için idrar vermeden önce genital bölge temizliğine ve doktor önerilerine de dikkat etmek gerekir.

İdrar tahlili vermek için aç olmak gerekir mi?

İdrar örneği verilmeden önce aç olmaya gerek yoktur. Bazı ilaçlar ve bitkisel ya da diyet takviyeleri idrar tahlili sonuçlarını etkileyebilmektedir. Testten önce alınan tüm ilaçlar, vitaminler ve takviyeler hakkında uzman doktor bilgilendirilmelidir.30 Oca 2023

İdrar tahlili vermek için aç olmak gerekir mi?

İdrar testini ne bozar?

İdrar testlerinde en son madde kullanılan zamana dikkat edilmelidir. Bonzai gibi bazı maddeler idrar testleriyle analiz edilememektedir. Tiner, bali, çakmak gazı vb. maddeleri de idrarda tespit etmek zordur. Bu maddeler için karaciğer ve böbrek fonksiyon testleri daha yararlı olabilir.

İdrar testini ne bozar?

Idrar tahlili ne zaman alınmalı?

İdrar alındıktan sonra en geç 2 saat içinde laboratuvara ulaştırılmalıdır. Buna olanak yoksa, idrar örneği +4°C’de buzdolabında korunmalıdır (Bakteri sayısı 4°C de en fazla 2 saat sabit kalır).

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir