KategorilerGenel

Anti HBs yüksek olunca ne olur?

Anti HBs, hepatit B virüsüne karşı bağışıklık yanıtını gösteren bir antikordur. Yüksek Anti HBs seviyeleri, kişinin hepatit B virüsüne karşı korunduğunu ve potansiyel bir enfeksiyon riskinin düşük olduğunu gösterir. Anti HBs düzeyleri genellikle hepatit B aşısı sonrasında ölçülür ve aşının etkinliğini değerlendirmek için kullanılır.

Anti HBs yüksekliği, birkaç farklı senaryoda ortaya çıkabilir. İlk senaryoda, kişi hepatit B aşısı olmuşsa ve aşının koruyucu etkisini kazanmışsa, düşük enfeksiyon riski ile sağlıklı olarak kabul edilir. Anti HBs seviyeleri genellikle 10 mIU/mL’nin üzerinde kabul edilirken, 100 mIU/mL ve üzeri düzeyler koruyucu olarak değerlendirilir.

Diğer bir senaryoda, Anti HBs seviyeleri yüksek olan bir kişi daha önce doğal olarak enfekte olmuş olabilir ve bağışıklık sistemini virüse karşı etkili bir şekilde yanıt vermiştir. Bu durumda, kişi kronik hepatit B enfeksiyonu yaşama riski taşımaz ve bağışıklık sistemi virüsle savaşmaya hazır durumdadır.

Ancak, Anti HBs yüksekliği olan bazı bireylerde başka faktörler de dikkate alınmalıdır. Örneğin, kronik hastalıkları olan veya bağışıklık sistemi sorunları olan bireylerde Anti HBs seviyeleri yüksek olsa bile bağışıklık sistemi hepatit B virüsüne karşı tam olarak korunamayabilir. Bu nedenle, yüksek Anti HBs seviyelerine sahip olan bireylerin istenmeyen yan etkiler ve etkinlik açısından düzenli olarak takip edilmeleri önemlidir.

Sonuç olarak, Anti HBs yüksekliği, kişinin hepatit B virüsüne karşı korunduğunu ve yüksek enfeksiyon riski taşımadığını gösterir. Ancak, tam koruma sağlamak için Anti HBs seviyelerinin sürekli olarak izlenmesi ve diğer bağışıklık faktörlerinin de dikkate alınması önemlidir.

Anti HBs kimlerde yüksek çıkar?

Dolayısıyla ulusal aşı takvimine göre eksiksiz olarak aşılanmış tüm bireylerin hepatit B virüsüne karşı bağışıklık kazanmış olması ve bu doğrultuda hepatit B panel testlerinde anti HBs değerinin yüksek çıkması beklenir.29 Nis 2022

Anti HBs pozitif çıkması ne demek?

Anti HBS Pozitif Nedir? Anti hbs değerinin yüksek çıkması yani kan testinde anti hbs’nin pozitif olması, kişinin hepatit-b virüsüne karşı bağışıklık taşıdığı ve korunduğunu gösterir. Test sonucunda 10 mIU/mL ve üzerinde çıkan bir sonuç vücudun hepatit b’den koruyucu düzeyde antikor oluşturduğu anlamına gelir.15 Haz 2023

Anti HBs pozitif tehlikeli midir?

Anti HBS pozitif zararlı mı? Anti hbs pozitif değeri, insanın hepatit b virüsüne karşı korunduğunu gösterir ve tehlikeli bir durum değildir.15 Haz 2023

Anti HBs pozitif tehlikeli midir?

Anti HBs pozitif çıkınca ne olur?

“Pozitif” veya “reaktif” HBsAb (veya anti-HBs) test sonucu kişinin hepatit B aşısına başarıyla tepki gösterdiğine veya akut bir hepatit B enfeksiyonundan iyileştiğine işaret eder. Bu sonuç (negatif bir HBsAg sonucuyla birlikte) gelecekteki bir hepatit B enfeksiyonuna karşı bağışık (korunmuş) olduğunuzu gösterir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir