KategorilerGenel

Trombosit yükselmesi için ne yapılmalı?

Trombosit düşüklüğü için öneri; yeşil mercimektir. Haftda en az üç-dört kez çok az sıvı yağ ve az su kullanarak yapılmış yeşil mercimek tüketiniz.Bir aylık mercimek çorbası, trombositlerin normal seviyelerine gelmesinde mükemmel bir takviye oluşturacaktır.19 Kas 2013

Trombosit yükselten yiyecekler nelerdir?

Pancar: Antioksidan özelliği ile ön plana çıkan pancar, K, A ve C vitamini açısından zengindir. Bu vitaminleri sayesinde trombosit sentezini arttırır ve güçlenmelerini destekler. Antep Fıstığı: Bu besinlere ek olarak Antep fıstığı ve yeşil mercimek de trombosit için şifalı bitkiler arasında yer alır.

Trombosit dusurmek icin ne yapmali?

Kandaki trombosit miktarını düşüren besin maddeleri arasında; omega-3 yağ asitleri, sarımsak, kimyon, karanfil, zerdeçal gösterilebilir.23 Ara 2020

Trombosit düşürmek için ne yemeli?

Sarımsağın içinde bulunan “ajoene” isimli madde trombositlerin fibrinojene ve diğer trombositlere bağlanarak sağlam bir pıhtı oluşturmalarını engeller. Ayrıca yaygın olarak kullanılan bazı baharatlar (kimyon, zerdeçal, karanfil) da trombositlerin fonksiyonlarını çeşitli mekanizmalarla bozabilirler.28 Mar 2018

Trombosit ne yükseltir?

Trombosit seviyesini yükselttiği bilinen en yaygın hastalıklar kanser, hemolitik anemi ve demir eksikliğidir. Dalağın cerrahi işlemle alınmış olması ve çeşitli enfeksiyonlar da yüksek trombosit sayısına sebep olabilir. Bazı kimyasallar ve ilaçlar da aynı etkiyi gösterebilir.26 Eki 2020

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir