Karaciğer enzimlerinin yükselmesi, karaciğerin normal işlevlerini yerine getiremediğinin bir göstergesi olabilir. Bu durumda, karaciğer enzimlerini düşürmek için sağlıklı bir diyet…
Kan şekeri ya da tıbbi adıyla glikoz, vücudumuzun enerji kaynağıdır. Normalde kan şekeri seviyeleri belirli bir aralıkta tutulmalıdır ve yaşa…
Çıban etrafında oluşan kızarıklık, sıcaklık artışı ile birlikte görülebilir. Çıbanın ortasında çoğunlukla beyaz ya da sarı renkli bir uç bulunur.…
Trigliseridler, vücutta enerji depolayan bir tür yağ molekülüdür. Normal trigliserid düzeyleri, 150 miligram/desilitre veya daha düşük olmalıdır. Ancak trigliserid seviyeleri…
Gram negatif bakteriler, hücre duvarı yapısından dolayı daha dirençli olan ve birçok antibiyotiğe karşı daha az duyarlılık gösteren bakteri türleridir.…
Tokluk kan şekeri yani besin alımından 2 saat sonra ölçülen kan şekeri değeri 140 mg/dl'ye kadar normal kabul edilir. Bu…
Kan bağışı yapmak, hastaların yaşamlarını kurtarabilen önemli bir süreçtir. Ancak kan verdikten sonra da bazı önemli noktalara dikkat etmek gerekmektedir.…
- Yorgunluk ve halsizlik. - Mide bulantısı - Kusma. - Konsantrasyon bozukluğu. - Vücudun fazla su tutmasına bağlı olarak ayaklarda…
Sodyum Düşüklüğü Nedir? Sodyum, vücutta önemli bir elektrolittir ve su dengesinin, sinir iletiminin ve hücre fonksiyonlarının düzenlenmesinde önemli rol oynar.…
Creatinine, böbreklerin normal şekilde çalışmadığında vücutta birikmeye başlayan bir atık üründür. Bu durum böbrek fonksiyonlarının azaldığını ve böbrek yetmezliği riskinin…