KategorilerGenel

ANA testi hangi hastalıklarda pozitif çıkar?

– Sistemik lupus eritematozus (SLE – Kelebek Hastalığı)
– Polimiyozit , Dermatomiyozit.
– Sjögren sendromu.
– Skeroderma.
– Raynaud hastalığı
– Romatoit artrit.
– Diğer otoimmün bozukluklar.

Ana hangi hastalıklarda pozitif çıkar?

ANA testi, sklerodermi hastalarının çoğunda pozitif sonuç verir. Polimiyozit ve dermatomiyozit: Bu hastalıklar kasları zayıflatır. Dermatomiyozit, ciltte döküntülere de neden olabilir. Dermatomiyozit ve polimiyozit hastalarının çoğunda ANA pozitiftir.

ANA testi hangi durumlarda pozitif çıkar?

Mikst bağ dokusu hastalığı olan hastaların çoğunda ANA pozitif bir sonuç çıkar. Diğer Durumlar: ANA’nın pozitif çıkması, bazı viral enfeksiyonlar, kanserler ve diğer otoimmün olmayan hastalıklar tarafından da neden olabilir. Bazı ilaçlar da ANA pozitifliğine neden olabilir.

ANA testi neyi gösterir?

ANA testi, söz konusu antikorların üretilip üretilmediğini kontrol etmek için yapılır. Bu test, sistemik veya organa özgü otoimmün hastalıkların tanısında kullanılan bir testtir. ANA testi, indirekt immünfloresans mikroskobisi veya ELİSA denilen enzimatik immünabsorban analiz gibi yöntemlerle yapılabilir.

ANA testi neyi gösterir?

ANA testi pozitif çıkarsa ne olur?

Pozitif sonuç, vücutta Antinükleer Antikorların varlığını bildirirken kişilerin bir otoimmün hastalığı olduğunu göstermektedir. Negatif sonuç ise bu antikorların olmadığı ve kişilerin bağışıklık sistemlerinin doğru çalıştığını ifade etmektedir.

ANA testi pozitif çıkarsa ne olur?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir