Özellikle hiçbir hastalık belirtisi olmayan, ancak anlamlı titrede (1:160 ve üzeri, özellikle 1:320 ve üzerinde) ANA pozitifliği bulunan kişileri, hastalığın belirtileri hakkında bilgilendirmeli ve gereğinde başvurması veya 6 ayda bir doktor kontrolü önerilmelidir.
ANA testi neyi gösterir?
ANA testi, söz konusu antikorların üretilip üretilmediğini kontrol etmek için yapılır. Bu test, sistemik veya organa özgü otoimmün hastalıkların tanısında kullanılan bir testtir. ANA testi, indirekt immünfloresans mikroskobisi veya ELİSA denilen enzimatik immünabsorban analiz gibi yöntemlerle yapılabilir.
ANA testi pozitif çıkarsa ne olur?
Pozitif sonuç, vücutta Antinükleer Antikorların varlığını bildirirken kişilerin bir otoimmün hastalığı olduğunu göstermektedir. Negatif sonuç ise bu antikorların olmadığı ve kişilerin bağışıklık sistemlerinin doğru çalıştığını ifade etmektedir.
Ana pozitif Hangi hastalık?
ANA testinin pozitif çıkmasına neden olan rahatsızlıklardan bazıları şu şekildedir: Sistemik lupus eritematozus (SLE – Kelebek Hastalığı) Polimiyozit , Dermatomiyozit. Sjögren sendromu.13 Haz 2021
Ana neyi gösterir?
Vücutta anti-nükleer antikorların üretilip üretilmediğini kontrol etmek için yapılır.