Nöral tüp defektinin büyük çoğunluğunu oluşturan anensefali ve spina bifida en sık görülen konjenital malformasyon grubudur. Etyolojisi tam bilinmemekle beraber genetik ve çevresel faktörler suçlanmaktadır.27 Mar 2015
Literatürde 3 yaşına kadar yaşayan başka bir bebeği olmadığına dikkati çeken Menekşe, “Tıp desteğiyle ve ailenin öz verili bakımıyla bebeğin yaşamını gidebildiği kadar gitmesini sağlayacağız. Bu hastalığın maalesef herhangi bir tedavisi yok.26 Ara 2019
Anensefali, nöral tüpün gelişimde konjenital defekt sonrası ortaya çıkan bir hastalık. Yaşamın sürmesini olanaksız kılan, beyin, kafatası ve skalpin önemli bir kısmının konjenital oluşmamasına bağlı çok ağır bir oluşum kusuru.
Anensefali, bebeğin beyin ve kafatasının gelişmemesi veya yetersiz gelişmesi nedeniyle ciddi bir doğum kusurudur. Anensefali doğum öncesi dönemde tespit edildiğinde, tedavi edilemez bir durumdur ve gebelik sonlandırma, düşük veya doğum öncesi cerrahi gibi seçenekler düşünülebilir.
Anti HBS Pozitif Nedir? Anti hbs değerinin yüksek çıkması yani kan testinde anti hbs'nin pozitif…
Orta Asya Türk ozanları tarafından Anadolu'ya kadar süregelmiş bir enstrümandır.20 Eyl 2023[embed]https://www.youtube.com/watch?v=D69utLpvojQ[/embed]Saz ilk nerede ortaya…
Müşterek kelimesinin, ortak anlamına geldiği söylenebilir. Birlikte ve beraber anlamının bulunduğu da bilinmektedir. Müşterek, ortaklaşa,…
Genel olarak kadınlarda 200 ng/mL'den yüksek ve erkeklerde 300 ng/mL'den yüksek serum ferritin seviyeleri anormal…
Çalışılan hiv testi yöntemine göre aids testi fiyatı değişiklik göstermektedir. Örneğin rutin taramada kullanılan elisa…
Genital mantar Kasık bölgesinde meydana gelen mantar enfeksiyonudur. Daha sık erkeklerde gözlenmektedir. Lezyonlar, yarım ay…