NORM-ASİDOZ, asidozu tedavi eden ilaçlar (antiasitler) grubuna ait bir tablettir. Bu ilaç grubu genellikle metabolizma kaynaklı kanın asitlik derecesinin yüksek olduğu durumlarda kullanılır. Bu tabletler, ince bağırsakta emilebilen sodyum ve bikarbonatın serbest bırakılmasını sağlar.
Eğer reçeteli ya da reçetesiz herhangi bir ilacı şu anda kullanıyorsanız veya son zamanlarda kullandınız ise lütfen doktorunuza veya eczacınıza bunlar hakkında bilgi veriniz. 3. ANTİ-ASİDOZ® nasıl kullanılır? edilmedi ise doz, günde alınan 6 – 9 kapsüldür.
ANTI ASIDOZ® böbrek yetmezliği durumunda özellikle kullanılan bir ilaçtır. Aşırı doz durumunda düşük kalsiyum seviyesine bağlı kas spazmları (hipokalsemik tetanus), baş dönmesi, kas güçsüzlüğü, yorgunluk, siyanoz, hipoventilasyon ve tetani ihtimali vardır.
ANTI ASIDOZ® böbrek yetmezliği durumunda özellikle kullanılan bir ilaçtır. Aşırı doz durumunda düşük kalsiyum seviyesine bağlı kas spazmları (hipokalsemik tetanus), baş dönmesi, kas güçsüzlüğü, yorgunluk, siyanoz, hipoventilasyon ve tetani ihtimali vardır.
Özellikle kronik böbrek yetmezliğinde olmak üzere değişik nedenlere bağlı kandaki asitlik derecesinin yüksek olması durumunu tedavi etmek için kullanılır.
Gastro özofajial reflü, alınan gıdaların ve/veya mide asidinin yemek borusuna geri kaçmasıdır. Bu kaçışın özellikle yatar pozisyonda ve yemeklerden hemen sonra mide içi basıncın artmasıyla günde 10 defaya kadar olması ve dört dakikadan kısa sürmesi normal kabul edilebilir.
Mide asidi yemek borusunun mukoza zarına zarar verir. Mide asidi nedeniyle yemek borusunda iltihap meydana gelebilir. Mide, çok fazla asit ürettiği takdirde semptomlar daha da kötüleşebilir. Belirli besinler daha fazla mide asidi oluşumuna neden olur.
K21.0: Özofajitli gastroözofageal reflü hastalığı
Toplumda oldukça sık görülen ve hayat kalitesini ciddi anlamda olumsuz etkileyen gastro özofajial reflü hastalığı zamanın etkili şekilde tedavi edilmediği takdirde, yemek borusunda doku bozuklukları, Barret özofagusu veya yemek borusu kanseri gibi hayatı tehdit edici çeşitli komplikasyonlarla sonuçlanabilir.
ICD-10 kodu: K21 Gastroözofageal reflü hastalığı
Anti HBS Pozitif Nedir? Anti hbs değerinin yüksek çıkması yani kan testinde anti hbs'nin pozitif…
Orta Asya Türk ozanları tarafından Anadolu'ya kadar süregelmiş bir enstrümandır.20 Eyl 2023[embed]https://www.youtube.com/watch?v=D69utLpvojQ[/embed]Saz ilk nerede ortaya…
Müşterek kelimesinin, ortak anlamına geldiği söylenebilir. Birlikte ve beraber anlamının bulunduğu da bilinmektedir. Müşterek, ortaklaşa,…
Genel olarak kadınlarda 200 ng/mL'den yüksek ve erkeklerde 300 ng/mL'den yüksek serum ferritin seviyeleri anormal…
Çalışılan hiv testi yöntemine göre aids testi fiyatı değişiklik göstermektedir. Örneğin rutin taramada kullanılan elisa…
Genital mantar Kasık bölgesinde meydana gelen mantar enfeksiyonudur. Daha sık erkeklerde gözlenmektedir. Lezyonlar, yarım ay…