KategorilerGenel

ASA intoleransı ne demek?

ASA intoleransı, Aspirin Salisilat Astımı olarak da bilinir ve bazı bireylerde Aspirin ve NSAID (Non-Steroid Antiinflamatuar İlaçlar) alımına bağlı olarak ortaya çıkan bir durumdur. Bu hastalığa sahip olan bireyler, Aspirin veya NSAID ilaçlarını kullandığında astım semptomları gelişir.

ASA intoleransı, genellikle erişkinlerde görülse de çocuklarda da nadiren görülebilir. Hastalığın belirtileri arasında nefes darlığı, öksürük, burun akıntısı, göz yaşarması ve yüzde kızarıklık yer alır. Ayrıca, bu hastalara aspirin veya NSAID içerikli ilaçlar verildiğinde astım krizleri gelişebilir.

ASA intoleransının temel nedeni ise tam olarak anlaşılamamıştır. Bununla birlikte, bazı araştırmalar, bu durumun bağışıklık sistemi ile ilgili bir reaksiyon sonucu ortaya çıktığını göstermektedir. Aspirin ve NSAID’lerde bulunan bazı bileşenler, hastaların bağışıklık sistemlerinde anormal bir tepkiye neden olmaktadır.

Bu hastalığın teşhisi genellikle klinik olarak konulur. Ancak bazen, tetikleyici bir ilaç kullanımı sonrası gerçekleştirilen bir test olan bronkospazm deneyi de yapılabilir. Tedavi sürecinde, ASA intoleransı olan bireyler için Aspirin ve NSAID’ler kesinlikle önerilmez. Bunun yerine, alternatif ağrı kesiciler ve antiinflamatuar ilaçlar kullanılabilir.

ASA intoleransı olan bireylerde ilaç alerjisi riski de yüksektir. Bu nedenle, hastaların etiketleri dikkatlice okuması ve bilinçli bir şekilde ilaç seçimi yapması önemlidir. Ayrıca, hastaların doktorlarına ve eczacılarına durumlarını bildirmeleri ve uygun şekilde reçete yazdırması gerekmektedir.

Sonuç olarak, ASA intoleransı astım semptomlarına neden olan bir durumdur ve Aspirin veya NSAID alımıyla ortaya çıkabilir. Bu hastalık genellikle erişkinlerde görülse de çocuklarda da nadiren görülmektedir. Teşhis ve tedavi sürecinde dikkatli olunması ve doktor önerilerinin takip edilmesi önemlidir.

Plavix raporsuz alınır mı?

Plavix tablet, reçete teşhisi Z95.1 AORTAKORONER BYPASS GREFTİ ve R07.3 GÖĞÜS AĞRISI, DİĞER yazılı. Bu teşhislere göre Plavix tableti RAPORSUZ verebilirmiyiz.

Kan sulandırıcı raporu hangi bölümden alınır?

Dahiliye (İç Hastalıkları)

Kan sulandırıcı raporu hangi bölümden alınır?

Plavix hangi doktor rapor verir?

Kardiyoloji, Dahiliye, Nöroloji ve Kalp Damar Cerrahisi uzmanlarından herhangi biri tarafından düzenlenen ilacın kullanım gerekçesi, dozu ve kullanım süresinin belirtildiği sağlık kurulu raporu ile kullanılabilir. Bu ilaçlar, sağlık kurulu raporuna istinaden diğer tabiplerce de reçete edilebilir.

Sadece açlık kan şekeri yüksek olursa ne olur?

Açlık kan şekeri yüksekliği vücutta insülin direnci veya pankreasın yeterince insülin salgılamaması nedeniyle ortaya çıkabilir. Yüksek açlık kan şekeri seviyeleri kalp hastalığı, böbrek hastalığı, körlük ve sinir hasarı gibi komplikasyonlarla ilişkilendirilir.17 May 2023

Sadece açlık kan şekeri yüksek olursa ne olur?

Açlık kan şekeri kaç olmalı Canan Karatay?

Normal bireylerde açlık kan şekeri düzeyi 70-100 mg/dl arasında olmalıdır. 70 mg/dl altı hipoglisemi olarak tanımlanmaktadır.1 Oca 2022

Açlık şekeri kaç çıkarsa tehlikeli?

Sağlıklı kişilerde, sabah ölçülen açlık kan şekerinin 70 – 100 mg/dl arasında olması normal kabul edilir. Açlık kan şekerinin 60 mg/dl altında ölçülmesi hipoglisemi olarak ifade edilir ve hayatı tehdit edici boyutlara varabilir.7 Nis 2022

Açlık kan şekeri ne zaman tehlikeli?

Açlık kan şekeri, 125 mg/dl’in üzerinde olduğunda ise şeker hastalığının önemli bir göstergesidir. Tokluk kan şekeri yani besin alımından 2 saat sonra ölçülen kan şekeri değeri 140 mg/dl’ye kadar normal kabul edilir. Bu değer 140-200 mg/dl arasında olduğunda pre-diyabet (gizli şeker) durumu söz konusudur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir