COVID-19 salgınından beri, hastalığın belirtileri ve semptomları üzerine pek çok tartışma yapıldı. Bu tartışmalardan biri de ateş ve üşüme ile ilgili oldu. Bazı insanlar, ateş ve üşümeden etkilenen kişilerin koronavirüs taşıdığını düşünürken, diğerleri ise bu belirtilerin virüsle ilişkili olmadığını savundu. Bu makalede, ateş ve üşümenin korona belirtisi olup olmadığı incelenmiştir.
Ateş, vücudun bir enfeksiyonla veya hastalıkla mücadele ettiği bir refleks tepkisidir. Koronavirüs enfeksiyonu olan birçok kişi, ateş gibi yüksek vücut sıcaklıkları yaşamıştır. Ancak, ateşli olmak yalnızca COVID-19’a özgü bir durum değildir. Diğer enfeksiyonlar veya hastalıklar da ateşe neden olabilir. Dolayısıyla, ateş, tek başına korona belirtisi olarak kabul edilmemelidir.
Üşüme veya titreme, vücudun ısısını dengelemeye çalıştığı bir başka tepkidir. Özellikle ateşli bir durumda, vücut soğumak için üşüme tepkisi gösterebilir. Bu nedenle, üşüme de tek başına korona belirtisi olarak nitelendirilemez.
Ancak, ateş ve üşüme, COVID-19’un diğer belirtileri ile birlikte görüldüğünde, virüsün varlığını gösteren önemli işaretler olabilir. Öksürük, nefes darlığı, boğaz ağrısı, baş ağrısı ve kas ağrıları gibi diğer semptomlarla birlikte ateş ve üşüme varsa, kişi COVID-19 testi yaptırmalı ve enfeksiyonu tanımlanmalıdır.
Sonuç olarak, ateş ve üşüme tek başlarına korona belirtisi olarak kabul edilmemelidir. Ancak, diğer semptomlarla birlikte görüldüğünde, COVID-19’un varlığını gösteren önemli işaretler olabilirler. Herhangi bir şüphe durumunda, sağlık otoriteleri ile iletişime geçmek ve test yaptırmak önemlidir.
COVID-19 semptomları ile benzerlik gösteren eris varyantında görülen belirtiler sıklıkla boğaz ağrısı, baş ağrısı, öksürük, nefes darlığı, vücutta ağrı ve burun akıntısı ya da tıkanıklığıdır. Genel olarak eris varyantına yakalanan kişilerde ortaya çıkan belirtiler şunlardır: Boğaz ağrısı Ateş20 Eyl 2023
– Ateş
– Öksürük ve boğaz ağrısı
– Nefes darlığı veya nefes almada zorluk.
– Kas, eklem veya vücut ağrısı
– Baş ağrısı
– İshal.
– Tat ve koku kaybı
– Burun tıkanıklığı veya akıntısı
– Ateş
– Öksürük ve boğaz ağrısı
– Nefes darlığı veya nefes almada zorluk.
– Kas, eklem veya vücut ağrısı
– Baş ağrısı
– İshal.
– Tat ve koku kaybı
– Burun tıkanıklığı veya akıntısı
– Obezite (aşırı kilo)
– Ebeveynlerde diyabet öyküsünün bulunması
– İleri yaş
– Hareketsiz yaşam tarzı
– Stres.
– Gebelik sırasında gestasyonel diyabet oluşumu ve normalden yüksek doğum ağırlıklı bebek dünyaya getirme.
– Sık idrara çıkma,
– Ağız kuruluğu,
– Çok su içme,
– Açlık hissi,
– Cilt yaralarının geç iyileşmesi,
– Kuru ve kaşıntılı bir cilt,
– Sık sık infeksiyon gelişmesi,
– Ellerde ve ayaklarda uyuşma, karıncalanma görülür. Ancak bu belirtiler zaman içinde yavaş yavaş ortaya çıkar.
– Obezite (şişmanlık)
– Anne – babada diyabet öyküsünün bulunması
– İleri yaş
– Hareketsiz yaşam tarzı
– Aşırı stres.
– Kadınlarda gebelik süresince hamilelik şekeri gelişimi ya da normalden ağır bebek dünyaya getirme hikayesi.
Çok şeker yenmesi şeker hastalığına yol açmaz. Şeker hastalığındaki ana bozukluk, vücudun alınan şekeri enerjiye çevirme kabiliyetinin bozulmasıdır.
Yanlış beslenme ve hareketsizliğin yaygınlaşmasıyla birlikte halk arasında şeker hastalığı olarak bilinen diyabetin görülme sıklığı hızla artmaktadır.22 Eyl 2023
Anti HBS Pozitif Nedir? Anti hbs değerinin yüksek çıkması yani kan testinde anti hbs'nin pozitif…
Orta Asya Türk ozanları tarafından Anadolu'ya kadar süregelmiş bir enstrümandır.20 Eyl 2023[embed]https://www.youtube.com/watch?v=D69utLpvojQ[/embed]Saz ilk nerede ortaya…
Müşterek kelimesinin, ortak anlamına geldiği söylenebilir. Birlikte ve beraber anlamının bulunduğu da bilinmektedir. Müşterek, ortaklaşa,…
Genel olarak kadınlarda 200 ng/mL'den yüksek ve erkeklerde 300 ng/mL'den yüksek serum ferritin seviyeleri anormal…
Çalışılan hiv testi yöntemine göre aids testi fiyatı değişiklik göstermektedir. Örneğin rutin taramada kullanılan elisa…
Genital mantar Kasık bölgesinde meydana gelen mantar enfeksiyonudur. Daha sık erkeklerde gözlenmektedir. Lezyonlar, yarım ay…