Eksikliğin zamanında tespiti ve B12 vitamini ile yeterli tedavi, ciddi ve onarılamaz hasarı önleyebilir ve çocuğun gelişimini iyileştirebilir. Doğumdan sonra serum B12 değeri önemli ölçüde düşer. 6 aylıktan itibaren değer 3 ile 7 yaşları arasında maksimuma çıkar, ardından yavaş yavaş yetişkin değerine düşer.
B12 ne zaman tehlikeli?
Bilimsel çalışmalar ışığında sinir sisteminde önemli fonksiyonları olduğu bilinen B12 vitamininin fazlası idrarla zararsız şekilde vücuttan atılmaktadır. B12 vitamininin 800 pg/mL ve üzeri gelmesi bu vitaminin vücutta fazla olduğunu göstermektedir. .
B12 eksikliği hangi organları etkiler?
Tedavi edilmeyen B12 vitamini eksikliği kansızlık, yorgunluk, nefes darlığı ve kalp çarpıntısı, kas güçsüzlüğü, bağırsak problemleri, sinir hasarı ve ruh hali bozukluklarına sebep olur.14 Ağu 2023
B12 eksikliği vücutta ne gibi belirtiler verir?
B12 vitamini eksikliği, bu süreçleri etkileyebilir ve şu belirtilere neden olabilir: Yorgunluk, Halsizlik, Soluk cilt, Hafıza sorunları, Konuşma zorluğu, Denge sorunları, El ve ayaklarda uyuşma veya karıncalanma, İştahsızlık, Kilo kaybı, İshal veya kabızlık.
B12 eksikliği ne zaman tehlikeli olur?
Vücudun B12 vitamini ihtiyacı günlük 2-3 mcg’dir. Hamilelerde ve emzirenlerde günlük B12 vitamini ihtiyacı miktarı daha fazladır. B12 vitamininin miktarı testlerde 200 pg/mL ile 800 pg/mL arasında olması beklenmektedir. 200 pg/mL altındaki B12 vitamini düşük kabul edilmektedir.