– Vitamin eksikliğine bağlı meydana gelen hastalıklar.
– Kemik iliği hastalıkları
– Nezle ve grip gibi hastalıklar.
– Zatürre.
– Mantar enfeksiyonları
– Organ yetmezliği.
Gen mutasyonuna bağlı olarak ortaya çıkan bazı sendromlar da gibi beyaz kan hücresi sayısını azaltır. Konjenital (doğumsal) hastalıkların bazıları kemik iliğinde lökositlerin gelişememesine neden olur. B12 ve folik asit başta olmak üzere vitaminler ve çinko gibi minerallerin eksikliği de lökopeni nedeni olabilir.16 Kas 2020
Beyaz kan düşüklüğü hangi hastalıklara yol açar? Lökopeni olarak da bilinen beyaz kan düşüklüğü, grip ve soğuk algınlığıyla birlikte HIV/AIDS ve kimi zaman da lösemi gibi hastalıklara yol açabilir.2 Kas 2023
Beyaz kan eksikliği tedavisinde folik asit alımı etkilidir. Üzüm tüketimi beyaz kan hücrelerinin artışını sağlamaktadır. Kuru üzüm tercih edebilirsiniz. Kuru üzüm ya da yaş üzüm beyaz kanı yükseltir.
Toplam kan hacminin yaklaşık %1’ini oluşturan beyaz kan hücrelerinin eksikliği tıpta “lökopeni” olarak adlandırılır. Özellikle enfeksiyon hastalıklarında görülen lökopeni, bağışıklık sisteminin görevini tam olarak yerine getirememesine sebep olacağı için bu rahatsızlığın önlenmesi büyük önem taşır.26 Eki 2020
Troponin I veya Troponin T kalp krizi sırasında kalp dokusundan kana alınan özel proteinlerdir. Troponin seviyesi yüksekliği ne kadar yüksekse hasar gören kalp dokusu o kadar fazladır. Troponin testleri kana salınan bu proteinlerin seviyesini ölçen testlerdir.30 Kas 2022
Troponin değeri kaç olursa tehlikeli? Kalp rahatsızlığı olmayan birinin troponin değeri laboratuvar testlerinde ölçülemeyecek kadar düşüktür. Troponin değeri 0.06 ng/mL ve üzerinde olduğu zaman tehlikelidir.30 Kas 2022
Aynı zamanda bu üç troponin, aktin ve miyozin adlı proteinlerin uyarılmasını sağlar. Bu uyarılmaya bağlı olarak kalbin kasılma hareketi gerçekleşir. Kalp kasına özgü proteinlerden biri olan troponin, kalp kasında hasarlanma olduğunda ya da kişinin kalp krizi geçirmesi durumunda kana karışır.
Akut olmayan kardiyak hastalık, kronik ilaç kullanımına bağlı olarak gelişen kardiyotoksisite, inme, koah, sepsis ve aşırı egzersiz yapılması durumunda da troponin düzeyinde yükselme olabilir.
Kalp kasına özgü proteinlerden biri olan troponin, kalp kasında hasarlanma olduğunda ya da kişinin kalp krizi geçirmesi durumunda kana karışır. Normalde kanda bulunmayan troponinin kana karışması, dolaylı ya da dolaysız olarak kalpte hasarlanma olduğunun göstergesidir.
Anti HBS Pozitif Nedir? Anti hbs değerinin yüksek çıkması yani kan testinde anti hbs'nin pozitif…
Orta Asya Türk ozanları tarafından Anadolu'ya kadar süregelmiş bir enstrümandır.20 Eyl 2023[embed]https://www.youtube.com/watch?v=D69utLpvojQ[/embed]Saz ilk nerede ortaya…
Müşterek kelimesinin, ortak anlamına geldiği söylenebilir. Birlikte ve beraber anlamının bulunduğu da bilinmektedir. Müşterek, ortaklaşa,…
Genel olarak kadınlarda 200 ng/mL'den yüksek ve erkeklerde 300 ng/mL'den yüksek serum ferritin seviyeleri anormal…
Çalışılan hiv testi yöntemine göre aids testi fiyatı değişiklik göstermektedir. Örneğin rutin taramada kullanılan elisa…
Genital mantar Kasık bölgesinde meydana gelen mantar enfeksiyonudur. Daha sık erkeklerde gözlenmektedir. Lezyonlar, yarım ay…