Bronkoskopi, solunum sistemi ile ilgili birçok hastalığın teşhis ve tedavi sürecinde önemli bir rol oynayan bir tıbbi prosedürdür. Bu prosedür, bir bronkoskop adı verilen ince, esnek bir tüpün pasajıyla gerçekleştirilir. Bronkoskopi sonuçları, işlem tamamlandıktan hemen sonra değil, genellikle birkaç gün içinde çıkar.
Bronkoskopi sonuçları, işlem sırasında toplanan örneklerin laboratuvara gönderilip incelenmesi sonucunda elde edilir. Bu örneklerin incelenmesi, patologlar tarafından yapılır ve sonuçları doğru bir şekilde yorumlamak için uzmanlık gerektirebilir. Patologlar, örneklerde var olan herhangi bir anormalliği veya hastalığı tespit etmek için dikkatlice mikroskop altında incelerler. Bu nedenle, sonuçların elde edilmesi biraz zaman alabilir.
Bronkoskopi sonuçları, bir hastanın tanısının konmasına veya bir hastalığın incelenmesine yardımcı olabilir. Örneğin, bir bronkoskopi sonucu, bir tümörün varlığını tespit edebilir veya akciğer enfeksiyonlarının nedenini belirleyebilir. Ayrıca, bronkoskopi sonuçları, bir hastanın tedavi planının belirlenmesine yardımcı olabilir. Bu sonuçlar, hangi ilaçların kullanılacağını veya cerrahi müdahalenin gerekli olup olmadığını belirlemek için kullanılabilir.
Bazı durumlarda, bronkoskopi sonuçları hemen çıkarılabilir. Örneğin, bir bronkoskopi sırasında görsel olarak belirgin bir anormallik tespit edilirse, sonuçlar hızlı bir şekilde elde edilebilir. Ancak, genellikle örneklerin laboratuvarda incelenmesi ve sonuçların doğru bir şekilde yorumlanması birkaç gün alabilir.
Sonuç olarak, bronkoskopi sonuçları genellikle işlemden birkaç gün sonra çıkar. Bu süre zarfında, patologlar tarafından örneklerin laboratuvarda incelenmesi ve sonuçların doğru bir şekilde yorumlanması gerekmektedir. Bu sonuçlar, hastaların tanı konmasına, hastalıklarının incelenmesine ve tedavi planlarının belirlenmesine yardımcı olabilir.
Bronkoskopik biyopsi ile tanı konulan hastalıklardan bazıları şunlardır: Akciğer kanseri. Bronşial enfeksiyöz hastalıklar. Endobronşial çeşitli tümörler.20 Oca 2023
Uygulama sonrası yapılması gerekenler Uyuşukluk geçtikten sonra boğaz ağrısı, öksürük veya ses kısıklığı yaşanabilmektedir. Bronkoskopi işlemi sonrasında birkaç gün boğaz ağrısı veya ses kısıklığı olabilir. Bronkoskopi işlemi sonrasında aşağıdaki durumlar yaşanırsa mutlaka doktora başvurulmalıdır: Bir günden fazla ateş22 Haz 2021
İşlem sonrasında 2 saat boyunca yeme içme aktivitelerine devam edilmez. İşlem sonrası hasta kendine geldikten sonra doktorla görüşmesi sağlanır ve ihtiyaç halinde olası ek komplikasyonlar için gerekli tetkikler yapılır.
Patolojik muayene için doku alınmış ve bronş lavaj sıvısı bakteriyolojik incelemeye gönderilmişse laboratuvardan sonuçların alınması 5-10 gün sürebilir. Uyuşturucu ilaçlar size söylenenleri unutmanıza neden olabilir. Bu nedenle bir yakınınızın size eşlik etmesinde yarar vardır.
Anti HBS Pozitif Nedir? Anti hbs değerinin yüksek çıkması yani kan testinde anti hbs'nin pozitif…
Orta Asya Türk ozanları tarafından Anadolu'ya kadar süregelmiş bir enstrümandır.20 Eyl 2023[embed]https://www.youtube.com/watch?v=D69utLpvojQ[/embed]Saz ilk nerede ortaya…
Müşterek kelimesinin, ortak anlamına geldiği söylenebilir. Birlikte ve beraber anlamının bulunduğu da bilinmektedir. Müşterek, ortaklaşa,…
Genel olarak kadınlarda 200 ng/mL'den yüksek ve erkeklerde 300 ng/mL'den yüksek serum ferritin seviyeleri anormal…
Çalışılan hiv testi yöntemine göre aids testi fiyatı değişiklik göstermektedir. Örneğin rutin taramada kullanılan elisa…
Genital mantar Kasık bölgesinde meydana gelen mantar enfeksiyonudur. Daha sık erkeklerde gözlenmektedir. Lezyonlar, yarım ay…