KategorilerGenel

CA-125 yüksek çıkarsa ne olur?

Ca-125 yüksekliği normalden fazla çıktığında iyi huylu bir tümör olabilir. Bunun yanı sıra, test sonucu peritoneal, endometriyal ya da fallop tüpü kanserlerinin olacağı anlamını da taşır. Bundan dolayı doktor, teşhisi netleştirmek amacı ile birbirinden farklı test veya prosedür önerebilir.15 Oca 2023

CA-125 testi ne zaman yapılmalı?

Bu Testi Ne Zaman Yaptıracaksınız? CA-125 testi, yumurtalık kanseri tedavisine başlamadan önce yaptırılır. Yine yumurtalık kanseri gelişme riski yüksek kişilerde tedavi sırasında ve sonrasında ara ara CA-125 testi istenir.25 Kas 2020

CA-125 testi ne zaman yapılmalı?

Adet döneminde CA-125 testi yapılır mı?

Test hakkında en çok merak edilen ayrıntılar arasında CA 125 test adetliyken de yapılabilir mi olmasıdır. Bu testin adetliyken yaptırılmaması önerilir.

CA-125 kendiliğinden düşer mi?

Kist kanserli görünmüyorsa, tedavisiz gözlem bir seçenek olabilir ve bir yıl boyunca veya kist düzelene kadar her üç ila altı ayda bir pelvik ultrason ve CA 125 ölçümü ile takip gerçekleştirilir. Ancak menopoz sonrası kadınlarda yumurtalık kistleri her zaman kendiliğinden düzelmez.

CA-125 kanser dışında neden yükselir?

Yumurtalık kanseri dışında CA-125 seviyesinin yükselmesine neden olabilecek diğer durumlar şunlardır: Divertikülit, endometriozis, miyomlar, enflamatuar barsak hastalığı, karaciğer hastalığı, adet, pelvik inflamatuar hastalık, peritonit, gebelik, yakın zamanda ameliyat, rüptüre yumurtalık kisti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir