CD20(PE)/CD19(FITC) En çok, beyaz kan hücre tiplerinin tayininde ve özellikle lenfosit alt gruplarının oranlarının belirtilmesinde kullanılmaktadır. En çok immün sistem ile ilgili hastalıkların tanısında, immun supressif tedavi alanların takibinde, lösemi ve lenfomaların tiplendirilmesinde kullanılmaktadır.
Flow Sitometride neler ölçülür?
Flow sitometrinin temel yaklaşımı; hücrelerin boyut, şekil, DNA ve RNA içeriği, sitoplazmik granüleritesi açısında değerlendirilmesidir. Bu amaçla hedeflenen yapı ya da hücre önce fluoresan madde ile işaretli bir antikor veya özel bir boya (nükleik asitlere özel propidium iodide) kullanılarak işaretlenir.
Flow sitometri testi neden yapılır?
Flow sitometri ile virüsle infekte tek hücrede; birden çok virüs antijen parametresine bakılabilmektedir. Ayrıca virüsle infekte hücrelerin kantitatif sayımı da yapılabilmektedir. Hepatit ve herpes infeksiyonların tanısında kullanılan antijenleri, flow sitometri yöntemiyle de saptamak mümkündür.
Akım sitometri değerleri kaç olmalı?
Sitotoksisite (Akım Sitometri Yöntemi ile) testi için referans aralığı %20’ye kadar olan pozitifliktir.
Flow sitometri nasil yapilir?
Flow sitometrisi ile bir süspansiyon halindeki hücreler ya da partiküller, bir lazer kaynağı ile aydınlatılmakta olan bir bölmeden geçirilir. Hücrelerin veya partiküllerin ışığın önünden geçerken verdikleri sinyaller toplanarak analiz edilir.