Desmo bakımı, özellikle motosikletlerde kullanılan Desmodromik valf mekanizmasının düzenli bir şekilde kontrol edilmesi ve gerekli bakımlarının yapılması işlemidir. Bu mekanizma, Ducati markasıyla özdeşleşmiş bir valf kontrol sistemidir ve daha iyi performans, daha iyi yakıt verimliliği ve daha uzun motor ömrü sağlar.
Desmo bakımı, Desmo valf sistemine sahip bir motosiklette yapılması gereken rutin bir işlemdir. Bu bakım işlemi genellikle her 12.000 – 15.000 kilometrede bir yapılması önerilir, ancak bu süre motorun kullanımına ve koşullarına bağlı olarak değişebilir.
Desmo bakımı, valf ayarlarının kontrol edilmesi, gerekirse ayar yapılması, valf yaylarının kontrol edilmesi ve gerekirse değiştirilmesi, gerekirse valf yuvalarının yeniden taşlanması ve conta değişimi gibi işlemleri içerir. Bu işlemler, valf açılış ve kapanış sürelerinin doğru bir şekilde ayarlanmasını ve valflerin sızdırmazlığını sağlayarak, daha iyi performans ve daha düşük yakıt tüketimi elde etmeyi amaçlar.
Desmo bakımı, yetkili bir Ducati servis merkezinde uzman teknisyenler tarafından yapılmalıdır. Bu işlem, özel ekipman ve bilgi gerektirir ve deneyimsiz kişiler tarafından yapıldığında ciddi motor hasarlarına neden olabilir. Ayrıca, bu bakım işlemi garantilenen bir Ducati’nin garanti şartlarına uygun olarak yapılmalıdır.
Desmo bakımı, Ducati sahiplerinin motosikletlerini en üst düzeyde tutabilmeleri ve uzun ömürlü kullanımlarını sağlayabilmeleri için önemli bir adımdır. Uygulanan düzenli bakım, motosikletin performansını artırır, güvenliği sağlar ve motor ömrünü uzatır.
Folat eksikliği anemisi, yeterince folat alınmadığında ortaya çıkan bir anemi türüdür. Folat eksikliği anemisi en çok hamilelik sırasında görülür. Folat eksikliği anemisinin diğer nedenleri arasında aşırı alkol tüketimi, anksiyete veya artriti tedavi etmek için kullanılan bazı ilaçlar bulunur.28 Eyl 2023
Yetişkinler için günlük tüketilmesi önerilen folat miktarı da 400 mikrogramdır. Gebelik ve emzirme döneminde olan kadınlarda günlük folat ihtiyacı daha yüksektir ve bu kişilere 500-600 mikrogram günlük folat alımı önerilmektedir.8 Ara 2020
Folat (B9 vitamini) kırmızı kan hücresi oluşumunda ve sağlıklı hücre büyümesi ve işlevi için önemlidir. Besin, beyin ve omurganın doğum kusurları riskini azaltmak için erken hamilelik sırasında çok önemlidir.
Folat, beyin ve sinir sisteminin sağlıklı şekilde çalışmasını sağlar. Doğum sonrasında folat anne sütünü artıran bir vitamin olarak rol alır. Folat, kişide Alzheimer riskini en aza indirir. Cilt sağlığı konusunda da etkili olan folat cildin daha genç ve canlı görünmesini sağlar.
Yetişkinler için günlük tüketilmesi önerilen folat miktarı da 400 mikrogramdır. Gebelik ve emzirme döneminde olan kadınlarda günlük folat ihtiyacı daha yüksektir ve bu kişilere 500-600 mikrogram günlük folat alımı önerilmektedir.8 Ara 2020
Anti HBS Pozitif Nedir? Anti hbs değerinin yüksek çıkması yani kan testinde anti hbs'nin pozitif…
Orta Asya Türk ozanları tarafından Anadolu'ya kadar süregelmiş bir enstrümandır.20 Eyl 2023[embed]https://www.youtube.com/watch?v=D69utLpvojQ[/embed]Saz ilk nerede ortaya…
Müşterek kelimesinin, ortak anlamına geldiği söylenebilir. Birlikte ve beraber anlamının bulunduğu da bilinmektedir. Müşterek, ortaklaşa,…
Genel olarak kadınlarda 200 ng/mL'den yüksek ve erkeklerde 300 ng/mL'den yüksek serum ferritin seviyeleri anormal…
Çalışılan hiv testi yöntemine göre aids testi fiyatı değişiklik göstermektedir. Örneğin rutin taramada kullanılan elisa…
Genital mantar Kasık bölgesinde meydana gelen mantar enfeksiyonudur. Daha sık erkeklerde gözlenmektedir. Lezyonlar, yarım ay…