KategorilerGenel

Doğal folik asit nelerde var?

Kuru fasulye, mercimek, barbunya ve bezelye gibi kurubaklagiller, eşsiz birer folik asit kaynağıdır. 177 gram barbunya 131 mcg, 198 gram mercimek 358 mcg folik asit içerir. Kuru baklagiller aynı zamanda yüksek oranda lif ve protein ile potasyum, demir ve magnezyum mineralleri açısından zengin besinlerdir.4 Eyl 2023

Folik asit en çok ne de var?

– Yumurta,
– Kuşkonmaz,
– Fasulya, bezelye, nohut, mercimek gibi baklagiller,
– Ay çekirdeği,
– Maydanoz, nane, roka, ıspanak, brokoli, brüksel lahanası gibi yeşil sebzeler,
– Pancar,
– Portakal, limon, mandalina, greyfurt gibi turunçgiller,
– Fındık, ceviz gibi kabuklu kuruyemişler,

Folik asit en çok ne de var?

Folik asit en çok nede var?

– Yumurta,
– Kuşkonmaz,
– Fasulya, bezelye, nohut, mercimek gibi baklagiller,
– Ay çekirdeği,
– Maydanoz, nane, roka, ıspanak, brokoli, brüksel lahanası gibi yeşil sebzeler,
– Pancar,
– Portakal, limon, mandalina, greyfurt gibi turunçgiller,
– Fındık, ceviz gibi kabuklu kuruyemişler,

Folik asit yükseltmek için ne yapmalı?

Çünkü kuruyemişler, baklagiller ve sebzeler çok güçlü folik asit kaynakları. Avokado, kuru börülce, kuru fasulye, yeşil mercimek, ıspanak gibi besinleri bolca tüketerek rezervlerinizi güçlendirebilirsiniz.

En çok folik asit hangi yiyecekte var?

Baklagiller, fasulye, bezelye ve mercimek gibi çeşitli bitkilerin tohumlarıdır. Bu besinlerin her biri, içerdiği miktarlar değişse de mükemmel birer folik asit kaynağıdır. Örneğin, bir kâse (177 gram) pişmiş barbunya 131 mcg folat içerir. Bu da günlük ihtiyacın yaklaşık %33’ünü karşılar.8 Ara 2020

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir