Eğer yüksek çıkarsa doktorunuz genellikle aç karnına ve stresli değilken ikinci bir test daha isteyecektir. Eğer seviye hala yüksekse, doktorunuz tiroit ve böbrek problemlerini elemek için testler yapacaktır.
Erkeklerde prolaktin yüksekliği nasıl tedavi edilir?
Eğer prolaktin yüksekliği belli bir seviyenin üzerinde ise MR yöntemi ile hipofiz bezi görüntülenerek, lezyon olup olmadığı netleştirilmelidir. Prolaktin seviyesi prolaktin ilaç tedavisi ile dengelenebilmektedir.
Prolaktin yüksekliği kaç olursa tehlikeli?
Prolaktin hormonu seviyesine göre tedavi planlanır (parlodel, dostinex gibi..) Eğer değer 100 ng/ml’den yüksek bulunur ise hipofizde sorun olabileceğinden ileri tetkik gerekir.Tedavi siz gebe kalana kadar devam etmektedir. Hamile kaldığınızda ilaç tedavisinin kesilmesi durumunu hekiminizle konuşmalısınız.
Prolaktin erkekte yüksek olursa ne olur?
Erkeklerde ise hiperprolaktinemiye bağlı olarak cinsel isteksizlik, ereksiyon problemleri, kısırlık, vücut tüylerinde azalma ve nadiren meme ucu akıntısına sebep olur. Ayrıca kişinin normal hayatını etkileyecek düzeyde baş ağrısı ve görme problemlerine de yol açabilir.
hepatit B hastaları nelerden uzak durmalı?
Kronik hepatit B li hastalar düzenli olarak sağlık kontrollerini yaptırmalı, alkol ve sigaradan uzak durmalı, bol sebze ve meyve içeren besinler tüketmeli ve stresten kaçınmalıdır.
hepatit B’yi ne tetikler?
Hastalığın etkeni hepatit B virüsüdür. Hepatit B virüsü insandan insana kan, kan ürünleri ve enfekte vücut sıvıları yoluyla bulaşır. Korunmasız seks, uyuşturucu ilaç kullanımı, steril olmayan iğneler ve tıbbi cihazlar ve gebelikte bebeğe bulaştırma diğer geçiş yollarıdır.
hepatit B olanlar ne yememeli?
Turşu, salamura, cips, kraker gibi besinler hepatit B hastalarının beslenme programlarından çıkarılmalıdır. Gazlı içecekler, hazır meyve suları, hazır et suyu tabletleri, pizza, hazır kek gibi besinler ve sucuk, salam, sosis gibi tüm işlenmiş gıdalar tüketilmemelidir.
Hepatit ilaçları nelerdir?
Günümüzde Kronik hepatit B enfeksiyonu tedavisinde kullanılan 6 adet ilaç eczanelerde bulunmaktadır.İnterferon, lamivudine, adefovir, telbivudine, entekavir, tenofovir.İnterferon iğneleri haftada bir cilt altına yapılmaktadır.İnterferon bazı özellikleri taşıyan, seçilmiş hastalara uygulanmaktadır.Tedavinin yan etkileri …
hepatit B hastaları nelere dikkat etmeli?
– Korunmasız cinsel ilişkiye girmeyin.
– Başka kişilerle iğne ya da diğer kan taşıyabilecek, dış fırçası, tırnak makası, jilet gibi aletleri paylaşmayın.
– Enfeksiyonun bulaşmasını önlemek için birlikte yaşadığınız kişilerin aşı olmasını sağlayın.