pH değerinin 9’un üstünde olması durumunda ise İdrar yolu enfeksiyonu , kusma veya böbrek hastalığından kaynaklanabilir. Anormal: Sabahın ilk saatlerinde bakılan idrarda protein varlığını saptamak kişide böbrek hasarı anlamına gelebilir.
Diyette karbonhidratı düşürüp, proteini ve asit yükünü artırdığınızda kan kimyası ve pH değişmeyebilir ancak idrar kimyası değişir. İdrar magnezyum seviyesi, idrar sitrat ve idrar pH azalır; idrar kalsiyum, ürik asit ve fosfat artar.21 Oca 2022
İdara pH’ının normal değeri yetişkinde 4,5-8,0 arasındadır. Ortalama pH 6 olarak kabul edilebilir. Sonuç olarak idrar pH’I asittir. Bekletilen idrar, ürenin amonyağa yıkılması ile alkali hale gelir.
Alkali yiyeceklerle hazırladığınız menünüz vücudunuzun pH dengesini korur ve sizi daha sağlıklı biri haline getirir. Bilinen en sağlıklı alkali besinlerin başında; limon, yeşil yapraklı sebzeler, turpgiller, sarımsak bulunur. Alkali düzende bu yiyecekleri bol bol tüketmek ve dengeyi korumak önemlidir.
Anormal: pH değeri idrarın ne kadar asidik ya da ne alkali (bazik) olduğunun ölçüsüdür. Normal olarak idrarın pH’sı 5-9 arasındadır. pH değerinin 5,0’ın altında olduğu durumlarda genelde Uzun süre açlık, susuzluk, kontrolsüz diyabet, aşırı ilaç kullanımı ve ishal gibi şikayetler olabilir.
Esansiyel amino asitler için en iyi besin kaynağı, kırmızı et, balık, tavuk eti ve yumurta gibi hayvansal proteinlerdir. Ancak edamame (olgunlaşmamış soya fasulyesi) ve tofu gibi bazı bitkisel kaynaklı proteinler esansiyel amino asitlerin tümünü içerirler.11 May 2022
Amino asitler, insan vücudunda protein yapımı, hormon ve nörotransmiter sentezi gibi yaşamsal süreçlerin devam edebilmesi için gerekiyor. Proteinlerin yapı taşı olan 20 aminoasidin 8’i besinler yoluyla alınırken, insan vücudu bu amino asitlerden 12 tanesini üretebiliyor.16 Eyl 2021
Amino asitler, tüm canlılar tarafından protein sentezleme amacıyla kullanılabilir. Proteinlerin farklı amino asit dizilişleri, farklı şekillerde ve farklı fonksiyonlara sahip olmalarını sağlar. Amino asitler protein içeriği bakımından zengin olan kırmızı et, tavuk eti, balık ve soya fasulyesinde bolca bulunur.11 May 2022
Kas Kaybını Önler Yoğun antrenmanlar sonrasında oluşabilen kas kaybının önlenebilmesi için vücut, amino asit desteğine ihtiyaç duyar. Amino asitler, kasların toparlanma sürecinde meydana gelebilecek kas kayıplarını önlenmesinde ya da ilerlemesinin durdurulmasında etkili olabilir (4).
Amino asitler nitrojen, karbon, hidrojen ve oksijenden oluşan ve ayrıca değişken bir yan zincir grubu bulunan organik bileşiklerdir.
Anti HBS Pozitif Nedir? Anti hbs değerinin yüksek çıkması yani kan testinde anti hbs'nin pozitif…
Orta Asya Türk ozanları tarafından Anadolu'ya kadar süregelmiş bir enstrümandır.20 Eyl 2023[embed]https://www.youtube.com/watch?v=D69utLpvojQ[/embed]Saz ilk nerede ortaya…
Müşterek kelimesinin, ortak anlamına geldiği söylenebilir. Birlikte ve beraber anlamının bulunduğu da bilinmektedir. Müşterek, ortaklaşa,…
Genel olarak kadınlarda 200 ng/mL'den yüksek ve erkeklerde 300 ng/mL'den yüksek serum ferritin seviyeleri anormal…
Çalışılan hiv testi yöntemine göre aids testi fiyatı değişiklik göstermektedir. Örneğin rutin taramada kullanılan elisa…
Genital mantar Kasık bölgesinde meydana gelen mantar enfeksiyonudur. Daha sık erkeklerde gözlenmektedir. Lezyonlar, yarım ay…