KategorilerGenel

İdrar Sedimantasyonu nasıl yapılır?

Vücutta enfeksiyon ya da inflamasyon varlığının anlaşılması için yapılan sedimantasyon işlemi, laboratuvar ortamında hastadan alınan kan ile yapılır. Alınan kan laboratuvar tüpü içinde baş aşağı olarak bekletilir. Yarım saat, iki saat ve 24 saat içinde, eritrositlerin ne oranda ve ne hızda çöktüğü araştırılır.

İdrar hangi tüpte santrifüj edilir?

Santrifüje tüpler yerleştirilerek santrifüj yapılır. Bunu yaparken şunlara dikkat edilmelidir: Aynı ebatta (çapı ve boyu) tüpler kullanılmalı Örneklerin karışmaması

İdrar Sedimentinde nelere bakılır?

Sedimentte görünümü: Dansitesi yüksek(konsantre) idrarda büzülür (kollabe olur), küçük ve bazen dikenli-çentikli- kenarları flu görülür, dansitesi düşük (dilüe) idrarda şişer ve büyük görülür. Uzun süre bekleyen idrarda hemoglobin hücreden dışarı çıkacağından renksiz diskler (gölge hücreler) şeklinde görülür.

İdrar Sedimentinde nelere bakılır?

İdrar santrifüj edilir mi?

İdrar örneğinin hazırlanışı: 1. 10 ml idrar örneği bir santrifüj tüpüne konur. 2. 5 dakika 1500 rpm devirde santrifüj edilerek idrar sedimentinin çökmesi sağlanır.

İdrar Sedimenti nasıl bakılır?

İdrarın dansitesini saptamak için: 100 ml lik bir mezüre konan idrarın içine hiçbir yere dokunmayacak şekilde ürinometreye bırakılır. İdrar örneğinin hazırlanışı: 1. 10 ml idrar örneği bir santrifüj tüpüne konur. 2. 5 dakika 1500 rpm devirde santrifüj edilerek idrar sedimentinin çökmesi sağlanır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir