Kafkas halkı fermente sütün bir kısmını tulumdan alıp yerine tekrar yeni süt ekleyerek fermantasyon işleminin sürekliliğini sağladıktan sonra birkaç hafta içerisinde tulumda süngerimsi yapılar halinde protein pıhtıları oluşturmuş, böylelikle kefir mayası bulunmuştur[1].
İslâm dininde, sarhoşluk verecek derecede mayalanmış içeceklerin içilmesi haramdır. Kısa süre mayalanan “kefir “in, alkolsüz olup sarhoş etmediği, besleyici olduğu ve birçok hastalığın tedavisinde kullanıldığı açıklandığından, içilmesinde bir sakınca yoktur.9 Kas 2023
1 litre sütün içerisinde 1 tane ceviz büyüklüğünde olacak şekilde kefir taneciği koyun. Sütün içerisine ekleme yaptıktan sonra, en az 8 saat en fazla 24 saat bekletmeniz gerekir. Mayalanma işlemi kendi kendine olacaktır. Çok yoğun kıvamlı kefir mayası istiyorsanız, 48 saat kadar bekletme işlemini yapabilirsiniz.4 Şub 2020
Kefir Mayası ile Pratik Kefir Tarifi Ön aktifleştirme için bir çay bardağı ılık sütün içine Kefir mayası paketinin tamamını katınız. Karıştırarak iyice eritiniz. Minimum 30 dakika bekleyiniz. Mayalama süresi kış aylarında 24 saat, yazın ise 18 saattir.
Cam kavanoza aldığınız sütü oda sıcaklığına getirdikten sonra kefir mayasını tahta kaşık yardımıyla sütün içine boşaltın. 1 litre süt için 1 ceviz tanesi büyüklüğünde kefir mayası yeterlidir. Kefir mayasını süte ekledikten sonra cam kavanozun kapağını kapatın. Mayalanma işlemi 8 – 24 saat arasında değişir.
Kisinin demir açısından zengin kırmızı et, karaciğer, balık gibi gıdalar tüketmesi önerilir. Ayrıca hastaya yemeklerde çay, kahve gibi demir emilimini azaltan içeceklerden kaçınması önerilir. Diyetteki değişiklik yeterli değilse ve kansızlık varsa hastanın demir ilacı ile tedavisi gerekebilir.4 Ağu 2023
Kandaki demir oranı düşük olduğu zaman alyuvar üretimi azalır ve sonuç olarak hücre, doku ve organlara taşınan oksijen miktarında azalma meydana gelir. Demir eksikliği sonucunda demir eksikliği anemisi denilen kansızlık hastalığı ortaya çıkar.4 Ağu 2023
Söz konusu rakam dünya nüfusunun neredeyse dörtte biridir. Demir eksikliği özellikle genç kadınlarda daha sık ortaya çıkar. Bunun nedeni âdet kanamalarıyla birlikte olan demir kaybıdır. Doğurganlık çağındaki kadınlar dışında çocuklar, hamileler ve sosyoekonomik düzeyi düşük olanlarda da sıklık artmaktadır.
Susam, tahin, fındık, antep fıstığı, kaju fıstığı, yulaf, kuru kayısı, kuru üzüm demir oranı yüksek bitkisel besinler arasında yer alır. Kırmızı etler, sakatatlar, kümes hayvanları ve özellikle hindi, balık ve deniz ürünleri zengin birer demir kaynağıdır.28 Ağu 2023
Yurt dışı merkezli üretim yapan en iyi demir takviyesi markaları arasında Solgar, Nature’s Bounty, Vitabiotics ve Doppelherz sayılabilir.
Anti HBS Pozitif Nedir? Anti hbs değerinin yüksek çıkması yani kan testinde anti hbs'nin pozitif…
Orta Asya Türk ozanları tarafından Anadolu'ya kadar süregelmiş bir enstrümandır.20 Eyl 2023[embed]https://www.youtube.com/watch?v=D69utLpvojQ[/embed]Saz ilk nerede ortaya…
Müşterek kelimesinin, ortak anlamına geldiği söylenebilir. Birlikte ve beraber anlamının bulunduğu da bilinmektedir. Müşterek, ortaklaşa,…
Genel olarak kadınlarda 200 ng/mL'den yüksek ve erkeklerde 300 ng/mL'den yüksek serum ferritin seviyeleri anormal…
Çalışılan hiv testi yöntemine göre aids testi fiyatı değişiklik göstermektedir. Örneğin rutin taramada kullanılan elisa…
Genital mantar Kasık bölgesinde meydana gelen mantar enfeksiyonudur. Daha sık erkeklerde gözlenmektedir. Lezyonlar, yarım ay…