Categories: Genel

İskemik kalp hastalığı kronik midir?

İskemik kalp hastalığı, sağlıklı kan akışının kalp kasının bir kısmına yeterli miktarda ulaşamadığı bir durumdur. Bu durum genellikle koroner arterlerin daralması veya tıkanması sonucu oluşur. İskemik kalp hastalığı, kronik bir durum olarak kabul edilir çünkü kalpte hasara neden olan daralma veya tıkanıklık genellikle yıllar süren bir süreç sonucunda meydana gelir.

Bu hastalığın kronik olduğunu belirten önemli bir belirti, çoğunlukla egzersiz veya stres sırasında göğüste rahatsızlık veya ağrı şeklinde ortaya çıkan angina pektoris adı verilen semptomdur. Bu semptomlar genellikle dinlenme veya nitrogliserin adı verilen ilaçların kullanımıyla hafifletilebilir. Ancak, hafif semptomlar zaman içinde ilerleyebilir ve kalp kasında kalıcı hasara ve hatta kalp krizine neden olabilir.

İskemik kalp hastalığı tedavi edilemez, ancak semptomların kontrol altında tutulması ve daha ciddi komplikasyonlardan kaçınmak için tedavi edilebilir. Tedavi genellikle yaşam tarzı değişiklikleri, ilaçlar ve bazen cerrahi müdahaleyi içerir. Yaşam tarzı değişiklikleri arasında düzenli egzersiz yapma, sağlıklı bir diyet uygulama, sigara ve alkol tüketiminin sınırlandırılması ve stresten kaçınma yer alır.

İskemik kalp hastalığı, kronik olarak kabul edilen ve tedavi gerektiren bir durumdur. Hastalığın ilerlemesini önlemek ve komplikasyonlardan kaçınmak için hastaların düzenli kontrollerini yapmaları ve tedavi planlarına sadık kalmaları önemlidir.

Kronik kardiyovasküler hastalıklar nelerdir?

Kardiyovasküler hastalıklar
—————————
Tipler
Korunma
Tedavi

Kardiyovasküler riskler nelerdir?

– Hipertansiyon,
– Şeker Hastalığı,
– Yüksek serum kolesterol seviyeleri,
– Sigara ,
– Ailede kalp hastalığı öyküsü,
– Stres.
– Sedanter hayat.

İskemik kalp hastalığı nasıl anlaşılır?

İskemik kalp hastalığı şüphesi bulunan kişilere, EKG, ekokardiyografi, efor testi, kalp sintigrafisi gibi tetkikler uygulanarak kalp damarlarında darlık olup olmadığı tespit edilir. Eğer bir daralma söz konusu ise, balon ve stent gibi yöntemlerle söz konusu damar açılarak hastanın sağlığına kavuşması sağlanır.

İskemi teşhisi nasıl konur?

İskemik kalp hastalığının tanısı EKG, EKO, bilgisayarlı tomografi, myokard perfüzyon sintigrafisi, MR incelemesi gibi bir çok farklı tetkik kullanılarak konulabilir. Hastanın taşıdığı risk faktörleri ve kliniğine göre karar verilebilir.

vecihi

Share
Published by
vecihi

Recent Posts

Anti HBs değeri 500 ne demek?

Anti HBS Pozitif Nedir? Anti hbs değerinin yüksek çıkması yani kan testinde anti hbs'nin pozitif…

11 ay ago

Saz hangi ülkeye aittir?

Orta Asya Türk ozanları tarafından Anadolu'ya kadar süregelmiş bir enstrümandır.20 Eyl 2023[embed]https://www.youtube.com/watch?v=D69utLpvojQ[/embed]Saz ilk nerede ortaya…

11 ay ago

Müşterek kime denir?

Müşterek kelimesinin, ortak anlamına geldiği söylenebilir. Birlikte ve beraber anlamının bulunduğu da bilinmektedir. Müşterek, ortaklaşa,…

11 ay ago

Demir serum kaça düşerse tehlikeli olur?

Genel olarak kadınlarda 200 ng/mL'den yüksek ve erkeklerde 300 ng/mL'den yüksek serum ferritin seviyeleri anormal…

11 ay ago

Elisa testi ücreti ne kadar?

Çalışılan hiv testi yöntemine göre aids testi fiyatı değişiklik göstermektedir. Örneğin rutin taramada kullanılan elisa…

11 ay ago

Erkeklerde mantar nasıl belli olur?

Genital mantar Kasık bölgesinde meydana gelen mantar enfeksiyonudur. Daha sık erkeklerde gözlenmektedir. Lezyonlar, yarım ay…

11 ay ago