KEPPRA, epilepsi için reçete edilen bir antiepileptik ilaçtır. Epilepsi, beyindeki anormal elektrik aktivitesinin neden olduğu nöbetlere neden olan bir sinir sistemi hastalığıdır. KEPPRA, nöbetlerin sıklığını azaltarak ve kontrol altına alarak epilepsi hastalarına yardımcı olur.
KEPPRA, etkin madde olan levetirasetam ile temsil edilen bir bileşik olan pirrolidon türevi bir antikonvülzan ilaçtır. Beyindeki anormal elektrik aktivitesini düzenleyerek nöbetleri önlemeye çalışır. KEPPRA’nın nasıl çalıştığı tam olarak bilinmemektedir, ancak beyindeki nörotransmitterlerin çalışmasını etkileyerek etkili olduğu düşünülür.
KEPPRA, çeşitli nöbet türlerinin tedavisinde kullanılır. Bunlar arasında parsiyel, jeneralize ve miyoklonik nöbetler bulunur. KEPPRA, nöbet sıklığını azaltma ve nöbetlerin şiddetini azaltma konusunda olumlu sonuçlar vermiştir.
KEPPRA, çoğunlukla yetişkinlerde ve çocuklarda epilepsi tedavisinde tercih edilen bir ilaçtır. Etkinliği ve yan etkileri nedeniyle hastalar tarafından genellikle iyi tolere edilir. Ancak her ilaç gibi, KEPPRA’nın da yan etkileri vardır. En yaygın yan etkiler arasında baş ağrısı, yorgunluk, uyku hali, sersemlik ve iştah değişiklikleri bulunur. Ciddi yan etkiler nadirdir, ancak nadiren görülen bir yan etki olarak psikiyatrik yan etkiler, depresyon ve davranış değişiklikleri görülebilir.
Sonuç olarak KEPPRA, epilepsi hastalarının nöbetleri kontrol altına alma ve sıklığını azaltma açısından etkili olduğu kanıtlanmış bir ilaçtır. Ancak her hasta için en uygun tedavi yöntemi doktor tarafından belirlenmelidir ve ilacın kullanımı sırasında olası yan etkiler göz önünde bulundurulmalıdır.
KEPPRA kimler kullanamaz?
KEPPRA’ yıaşağıdaki durumlarda KULLANMAYINIZ Eğer KEPPRA’nın etkin maddesi olan levetirasetam veya yardımcı maddelerinden herhangi birine karşı alerjiniz varsa (Aşırı duyarlı iseniz).
KEPPRA ilacını kimler kullanır?
İdiyopatik jeneralize epilepsili 12 yaş ve üzerindeki çocuklarda ve erişkinlerde primer jeneralize tonik-klonik nöbetlerde ilave tedavi olarak, 16 yaş ve üzeri hastalarda, sekonder jeneralize olan ya da olmayan parsiyel başlangıçlı nöbetlerin tedavisinde monoterapi olarak kullanılır.
KEPPRA 1000 mg yan etkileri nelerdir?
Aşırı dozda KEPPRA alımının olası yan etkileri uyuklama hali, aşırı huzursuzluk hali, düşmanca davranış/saldırganlık, bilinç bulanıklığı, solunum durması ve komadır. Doktorunuz doz aşımı için olası en iyi tedaviyi size uygulayacaktır.
KEPPRA nefes darlığı yapar mı?
Statinlerle (CARDYN ile aynı tip ilaçlarla) bildirilen diğer yan etkiler: Uykusuzluk ve kabus görmeyi içeren uyku bozuklukları, hafıza kaybı, cinsel zorluklar, depresyon ve sürekli öksürük içeren solunum problemleri, nefes darlığı ve ateş.
Kan testinde hangi değerler önemli?
– Tam Kan Hücresi Sayımı …
– Kan Şekeri Testleri. …
– Lipid Profili. …
– Metabolik Panel. …
– Tiroid Fonksiyon Testleri. …
– C-Reaktif Protein Analizi.
Kan testinde hangi değerlere bakılır?
Tam kan sayımı (hemogram), kanda bulunan 7 hücre tipini (kırmızı kan hücresi, nötrofil, eozinofil, bazofil, lenfosit, monosit ve trombosit) sayan, enfeksiyon, anemi, bağışıklık sistemi hastalıkları ve kan kanserleri gibi çeşitli hastalıkların tespit edilmesi için kullanılan kan testidir.30 Eki 2023
Kan tahlilinde demir ne ile gösterilir?
FE: Demir. Her türlü anemi, demir eksikliği ve demir zehirlenmesinin değerlendirilmesinde kullanılır. Demir eksikliği anemisi gibi durumlarda demir düzeyi azalır.10 Ara 2018
Kan tahlilinde kan sayımı hangisi?
Hemogram testi (Tam Kan Sayımı) nedir? Hemogram, kandaki hücrelerin sayısının ve oranlarının tespit edilmesi amacıyla yapılan kan testidir. Kan dolaşımındaki hücrelerin kemik iliğinde üretilmesi nedeniyle dolaylı yoldan kemik iliğinin değerlendirilmesini de sağlar.19 Haz 2020