Bol bol balık tüketilmelidir. Tahıl, taze sebze ve meyve tüketimi artırılmalıdır. Tam yağlı süt ve süt ürünleri yerine daha az yağlı ürünler tercih edilmelidir. Pasta, krema, margarin, fırın ürünleri, kızartma yiyecekler ve fast food türü gıdalardan uzak durulmalıdır.14 Eyl 2020
Kolesterolü en çok ne yükseltir?
Kırmızı et kolesterolü en çok arttıran besinler arasında yer alır. Süt ve süt ürünleri, yumurta, margarin, şeker, krema, kızartmalar, fast food ve karbonhidrat içeriği yüksek gıdalar kolesterolün artmasına neden olacağından uzak durulması gerekir.24 Kas 2020
Kolesterolü düşüren içecekler nedir?
– Acı kavun çayı,
– Alıç çayı,
– Civanperçemi çiçeği ve yaprağı çayı,
– Karahindiba çayı,
– Kuşkonmaz yaprağı, huş ağacı, kırk kilit otu, kurumuş sarı çiçekler, şevketibostan, kırmızı kişniş ve naneden yapılmış çay,
– Nane çayı,
– Nane, çilek yaprağı, kişniş yaprağı ve ahududu yaprağı çayı,
Kolesterol yüksek olduğunda ne yapmalı?
Bol bol balık tüketilmelidir. Tahıl, taze sebze ve meyve tüketimi artırılmalıdır. Tam yağlı süt ve süt ürünleri yerine daha az yağlı ürünler tercih edilmelidir. Pasta, krema, margarin, fırın ürünleri, kızartma yiyecekler ve fast food türü gıdalardan uzak durulmalıdır.14 Eyl 2020
Kolesterol yüksekliği neye sebep olur?
Kolesterol yüksekliği yaşandığı durumda kişide kalp hastalığının neden olduğu göğüs ağrısı, yüksek tansiyon, felç ya da benzer dolaşım rahatsızlıkları görülebilir. Sessiz tehlike olarak da bilinen kötü kolesterol belirtileri görüldüğü durumda kalp hastalıklarıyla ilişkilendirilir.