Kolonoskopi sırasında, genellikle mukoza örnekleri (biyopsi), polip veya tümör çıkarılması gibi işlemler yapılabilir. Ancak, kolonoskopi ile her şeyin çıkarılması garantisi yoktur.
– Kolorektal Kanser.
– Polipler.
– Ülseratif Kolit.
– Kanama Sorunları
– Anemi.
– İrritabl Bağırsak Sendromu.
– Crohn Hastalığı
Kolonoskopik işlem, rektum ve kalın bağırsağın incelendiği bir işlemdir. İşlem sırasında gerekiyorsa kalın bağırsakta bulunan polipler çıkarılabilir ve incelenebilir. Makat yolu ile gerçekleştirilen işlemde ucunda ışık ve kamera olan tüple bağırsak incelenir.9 Ağu 2022
Kolonoskopi 50 yaş ve üzerindeki sağlıklı kişilerde kolon (kalın bağırsak) kanseri taraması yapmak için en güvenilir metoddur. Esasen Amerika Birleşik Devletleri ve birçok Avrupa ülkesinde, kolonoskopi 50 yaş üstü bireylerde check-up programının standartları arasına sokulmuştur.
Anti HBS Pozitif Nedir? Anti hbs değerinin yüksek çıkması yani kan testinde anti hbs'nin pozitif…
Orta Asya Türk ozanları tarafından Anadolu'ya kadar süregelmiş bir enstrümandır.20 Eyl 2023[embed]https://www.youtube.com/watch?v=D69utLpvojQ[/embed]Saz ilk nerede ortaya…
Müşterek kelimesinin, ortak anlamına geldiği söylenebilir. Birlikte ve beraber anlamının bulunduğu da bilinmektedir. Müşterek, ortaklaşa,…
Genel olarak kadınlarda 200 ng/mL'den yüksek ve erkeklerde 300 ng/mL'den yüksek serum ferritin seviyeleri anormal…
Çalışılan hiv testi yöntemine göre aids testi fiyatı değişiklik göstermektedir. Örneğin rutin taramada kullanılan elisa…
Genital mantar Kasık bölgesinde meydana gelen mantar enfeksiyonudur. Daha sık erkeklerde gözlenmektedir. Lezyonlar, yarım ay…