Laktoz, sindirim sistemine girdiğinde laktaz adı verilen bir enzim yardımı ile hidrolize olarak bileşenlerine parçalanır (glikoz ve galaktoz). Ardından bu bileşenler kana geçerek insanlarda enerji gereksinimini karşılar. Tüm memeliler sütten kesilmenin ardından bağırsaktaki laktaz aktivitesinin çoğunu kaybeder.
Laktaz enzimi nasıl kullanılır?
Laktaz Enzimi Nasıl Kullanılir? 1 litre pastörize sütü 40 °C derece ısıtıp 1 çay kaşığı laktaz enzimini süte katarak karıştırın. 40 °C derece sıcaklıkta 4 saat beklettikten sonra laktaz enzimi ilave ettiğiniz sütü tüketebilirsiniz. Laktaz enzimi, 1 litre sütte bulunan 1,1 gram laktozu 0,0001 grama kadar parçalar.
Laktaz enzimi nerede kullanılır?
Laktaz enzimi, içme sütlerinde sütlerden yapılan tatlılarda ve süt katılarak yapılan her türlü yiyecek ve içeceklerde kullanılabilir.
Laktaz enzimi takviyesi ne işe yarar?
Sonuç: Laktaz enzimi, laktoz hassasiyeti olan kişilerde süt ve süt ürünleri içeren bir öğünden önce uygulandığında görülen şikayetlerde anlamlı bir iyileşme sağlar. Şişkinlik hissi ve gaz çıkarmayı azaltır.
Laktaz enzimi neden kullanılır?
Laktaz, bağırsaklarımız tarafından laktozu sindirmek için sentezlenen doğal enzime denir. Laktaz enziminin az salgılanması veya yeteri miktarda olmaması sonucu sindirim sisteminde bozukluklar meydana gelir. Bu da laktoz intoleransı olan kişilerde gaz, şişkinlik, mide krampları ve ishale sebebiyet verir.11 Şub 2019