Ispanak gibi yeşil yapraklı sebzeler, fındık, ceviz, kuru kayısı, badem, karpuz, haşhaş tohumu, roka, şalgam, patlıcan, hurma, pırasa, kereviz, fasulye, bezelye, soya fasulyesi, süt, yoğurt, kabuklu yemişler, muz, avokado, bitter çikolata, ay çekirdeği, susam, dil balığı, tam tahıl gevreği, sert sular doğal magnezyum …3 Şub 2021
– Mide bulantısı ve kusma.
– Kabızlık.
– Gece artan bacak krampları
– Kalp çarpıntısı gibi kalp ritim anormallikleri.
– Kas spazmları
– Bacaklarda veya ellerde uyuşma ya da karıncalanma.
– Halsizlik ve yorgunluk.
Magnezyum içeren meyveler arasında ilk sıraya yerleşen avokado; K ve B vitaminleri ile potasyum açısından da zengin bir kaynaktır. Tekli doymamış yağ ve lif içeriği ile kalp sağlığına destek olan meyvenin bir porsiyonu (100-120 gr) yaklaşık 58 mg magnezyum içerir.
– Yeşil yapraklı sebzeler (ıspanak, pazı..)
– Kuruyemiş, tohumlar (kaju, susam, kabak- ay çekirdeği..)
– Baklagiller (nohut, mercimek, barbunya, kuru fasulye..)
– Sebzeler (brokoli, taze fasulye, enginar, pırasa..)
– Deniz ürünleri (somon, uskumru, karides..)
– Bitter çikolata.
– Hindistan cevizi.
– Yeşil yapraklı sebzeler (ıspanak, pazı..)
– Kuruyemiş, tohumlar (kaju, susam, kabak- ay çekirdeği..)
– Baklagiller (nohut, mercimek, barbunya, kuru fasulye..)
– Sebzeler (brokoli, taze fasulye, enginar, pırasa..)
– Deniz ürünleri (somon, uskumru, karides..)
– Bitter çikolata.
– Hindistan cevizi.
– Acı kavun çayı,
– Alıç çayı,
– Civanperçemi çiçeği ve yaprağı çayı,
– Karahindiba çayı,
– Kuşkonmaz yaprağı, huş ağacı, kırk kilit otu, kurumuş sarı çiçekler, şevketibostan, kırmızı kişniş ve naneden yapılmış çay,
– Nane çayı,
– Nane, çilek yaprağı, kişniş yaprağı ve ahududu yaprağı çayı,
Elma, armut ve greyfurt: Bol miktarda pektin içerir. Pektin, vücutta kolesterolün düşmesini sağlayan bir polisakkarittir. Çekirdekli kırmızı üzüm: Günlük tüketilen bir salkım üzümün kolesterolü düşürdüğü bilinir. Ahududu: İçerdiği pterostilben sayesinde kolesterolü düşürür.24 Kas 2020
Lifli gıdalar: Yulaf ezmesi, kepekli tahıllar, sebzeler, meyveler ve baklagiller gibi lifli gıdalar LDL kolesterol seviyelerini düşürebilmektedir. Balık: Omega-3 yağ asitleri içeren somon, uskumru, sardalye gibi yağlı balıklar LDL kolesterol seviyelerini azaltığı gözlemlenmiştir.15 May 2023
Limon kabuğu içerdiği pektin ve biyoaktif bileşenler sayesinde kolesterolün düşürülmesine yardımcı olmaktadır. Bununla birlikte pek çok antimikrobiyal ajan içermekte, ciltteki sebumu dengelemeye yardımcı olarak akneye iyi gelebilmektedir.13 Tem 2021
Lifli gıdalar: Yulaf ezmesi, kepekli tahıllar, sebzeler, meyveler ve baklagiller gibi lifli gıdalar LDL kolesterol seviyelerini düşürebilmektedir. Balık: Omega-3 yağ asitleri içeren somon, uskumru, sardalye gibi yağlı balıklar LDL kolesterol seviyelerini azaltığı gözlemlenmiştir.15 May 2023
Anti HBS Pozitif Nedir? Anti hbs değerinin yüksek çıkması yani kan testinde anti hbs'nin pozitif…
Orta Asya Türk ozanları tarafından Anadolu'ya kadar süregelmiş bir enstrümandır.20 Eyl 2023[embed]https://www.youtube.com/watch?v=D69utLpvojQ[/embed]Saz ilk nerede ortaya…
Müşterek kelimesinin, ortak anlamına geldiği söylenebilir. Birlikte ve beraber anlamının bulunduğu da bilinmektedir. Müşterek, ortaklaşa,…
Genel olarak kadınlarda 200 ng/mL'den yüksek ve erkeklerde 300 ng/mL'den yüksek serum ferritin seviyeleri anormal…
Çalışılan hiv testi yöntemine göre aids testi fiyatı değişiklik göstermektedir. Örneğin rutin taramada kullanılan elisa…
Genital mantar Kasık bölgesinde meydana gelen mantar enfeksiyonudur. Daha sık erkeklerde gözlenmektedir. Lezyonlar, yarım ay…