Yapılan araştırmalardaki güncel verilere göre; 7.2 ve 8.5 pH aralığındaki su normal değeridir ve Türk standartlarına göre sağlıklı kabul edilir. Düşük pH içeren su ve çok yüksek ölçülen su tüketime uygun değildir. Eğer mide probleminiz varsa; düşük pH değerine sahip suyu içmeniz hastalığı tetiklemektedir.
Böbrek ise kandaki pH seviyesini asitleri idrar ile atarak düzenler. İdrarın atılmasıyla kandaki bikarbonat seviyesi dengelenir. Bikarbonat, bir alkalidir. Bikarbonat seviyesindeki değişiklikler pH değerini karbondioksitteki değişmeler kadar hızlı etkilememektedir.11 Ara 2020
pH değerinin 5,0’ın altında olduğu durumlarda genelde Uzun süre açlık, susuzluk, kontrolsüz diyabet, aşırı ilaç kullanımı ve ishal gibi şikayetler olabilir. pH değerinin 9’un üstünde olması durumunda ise İdrar yolu enfeksiyonu , kusma veya böbrek hastalığından kaynaklanabilir.
Yüksek miktarda protein alınmasıyla birlikte ya da değişen beslenme koşulları dolayısıyla, vücudumuzda H iyonu miktarı artmakta ve idrar pH’ını asitleştirmektedir.
İdrar tahlilinde Ph değerinin 8’nin üzerinde çıkması yükseklik anlamına gelmektedir. Bu durum idrarın bazik olduğunu gösterir. Böbrek yetmezliği, idrar yolu enfeksiyonları, kusma, böbrek tüplerinde gerçekleşen enfeksiyonlar, uzun süre susuz kalma, ph değerlerini yükseltir.20 Eki 2021
Pek çok insan glüteni tolere edebilirken çölyak hastaları, glüten duyarlılığı, buğday alerjisi gibi bazı rahatsızlıklara sahip kişiler tarafından tüketilmemesi gerekir. Glüten, çölyak hastaları tarafından tüketildiğinde bağışıklık sistemi reaksiyon göstererek ince bağırsak dokusuna zarar verir.22 Haz 2020
Glutenin vücutta sindirilememesi durumunda çölyak hastalığı ortaya çıkar. Glutene karşı duyarlı olan çölyak hastaları, bu besinleri tükettiğinde karın ağrısı, ishal, kusma, kabızlık, yorgunluk ve cilt yaraları gibi semptomlarla karşılaşabilirler. Bu kişilerin gluten diyeti uygulamaları gerekmektedir.
Pek çok insan glüteni tolere edebilirken çölyak hastaları, glüten duyarlılığı, buğday alerjisi gibi bazı rahatsızlıklara sahip kişiler tarafından tüketilmemesi gerekir. Glüten, çölyak hastaları tarafından tüketildiğinde bağışıklık sistemi reaksiyon göstererek ince bağırsak dokusuna zarar verir.22 Haz 2020
Glüten; buğday ve arpa gibi çeşitli tahılların özünde bulunan proteindir. İşlenmiş tahıl grubunun neredeyse hepsinde bulunan bu protein, sindirimi zor olan gliadin isimli bir maddeye sahip. Glüten içeren yiyecekler sindirim sistemini olumsuz etkileyerek bağışıklığın zayıflamasına zemin hazırlar.9 Oca 2023
Tahıllarda doğal olarak bulunan glüten, felç ve diyabet riskinin azalmasını sağlar. Glüten tüketmek bağırsaklarda yer alan iyi bakterileri besler. Protein karışımı olan glüten, bakteriler için probiyotik görevi görür. Oluşabilecek bağırsak hastalıklarının engellenmesinde yardımcı olur.3 Eki 2023
Anti HBS Pozitif Nedir? Anti hbs değerinin yüksek çıkması yani kan testinde anti hbs'nin pozitif…
Orta Asya Türk ozanları tarafından Anadolu'ya kadar süregelmiş bir enstrümandır.20 Eyl 2023[embed]https://www.youtube.com/watch?v=D69utLpvojQ[/embed]Saz ilk nerede ortaya…
Müşterek kelimesinin, ortak anlamına geldiği söylenebilir. Birlikte ve beraber anlamının bulunduğu da bilinmektedir. Müşterek, ortaklaşa,…
Genel olarak kadınlarda 200 ng/mL'den yüksek ve erkeklerde 300 ng/mL'den yüksek serum ferritin seviyeleri anormal…
Çalışılan hiv testi yöntemine göre aids testi fiyatı değişiklik göstermektedir. Örneğin rutin taramada kullanılan elisa…
Genital mantar Kasık bölgesinde meydana gelen mantar enfeksiyonudur. Daha sık erkeklerde gözlenmektedir. Lezyonlar, yarım ay…