Tip 1 diyabeti önlemek ve iyileştirmek mümkün değil ama son yıllarda yeni insülinlerin ve hızla gelişen diyabet teknolojilerinin desteği ile diyabetliler normal ve başarılı bir ömür sürdürebilir hale geldiler.
Tip 1 diyabet tehlikeli mi?
Sizde veya çocuğunuzda veya bir yakınınızda tip 1 diyabet var ise endişelenmeyin. Diyabet ciddi bir hastalıktır, ancak uygun beslenme tedavisi, medikal tedavi, düzenli egzersiz ve diyabet eğitim ile sağlıklı, uzun bir yaşam sürebilirsiniz.
tip 1 diyabet ilerlerse ne olur?
Tip 1 diyabet hastası olan kişilerin yüzde 20 ile 30’u nefropati denilen durumu yaşamaktadır. Zamanla ortaya çıkma riski artmaktadır. Diyabet başlangıcından 15 – 25 yıl sonra ortaya çıkmaktadır. Böbrek yetmezliği gibi daha ciddi hastalıklara yol açabilmektedir.
Tip 1 şeker hastalığı tehlikeli midir?
Tip 1 diyabet: Kan şekeri değerlerinin sürekli yüksek seyretmesinin sonuçları vardır. Diyabet, çok sayıda ikincil hastalığa yol açabilir. Kandaki yüksek şeker miktarı, küçük ve büyük kan damarlarına ve sinirlere zarar verir. Bu, birçok organı etkileyebilir.
Polikistik over neden kaynaklanıyor?
Hastalığın oluşumunda ailesel yatkınlık önemli bir rol oynar. Ailesinde polikistik over öyküsü bulunan bireylerin bu hastalığa yakalanma olasılığı, diğer bireylere oranla oldukça fazladır. Buna ek olarak obezite de bu hastalığın oluşumuna zemin hazırlayan faktörler arasında yer alır.
Polikistik over sendromu tehlikeli mi?
Üreme çağındaki her 10 kadından birinde görülebilen Polikistik Over Sendromu, ihmal edilmemelidir. Zira PKOS tedavi edilmediği takdirde kalp hastaları, hipertansiyon, rahim kanseri, şeker hastalığı riski artar.9 Eki 2023
Polikistik over herkeste var mı?
Kadınlardaki mühim bir yumurtlama problemi olan polikistik over sendromu, her 5 kadından birinde görülmektedir.
Polikistik over hastalığı hangi yaşlarda görülür?
Ne sıklıkta görülür? Genç kızlarda 12-14 yaşlarında adet görülmesi ile birlikte polikistik over sendromu görülebilir. Yumurtalar her ay bir veya iki tane büyür ancak bu sendromda hormonların düzensiz salgılanması sonucu birçok yumurta aynı anda büyüt ve duraklar.
Polikistik over sendromu kimlerde görülür?
Her 10 kadından birinde görülebilen polikistik over sendromu (PKOS), genetik olduğu düşünülen bir yumurtlama problemidir. Polikistik over sendromu belirtileri kist sayısına ve şiddetine bağlı olarak farklılık gösterir. PKOS tedavi edilmediği durumda birçok hastalığın oluşumuna yol açabilir.9 Eki 2023