Vajen kültürde üreme olmadı ifadesi, antik bir dönem olan Vajen kültüründe çocuk sahibi olmanın veya doğurganlığın önemli bir rol oynamadığı anlamına gelir. Bu kültürde çocuk sahibi olmak ya da neslin devamını sağlamak toplumun öncelikleri arasında yer almaz.
Vajen kültürü, Avrupa’nın Neolitik döneminde, yaklaşık olarak 9. binyıl ile 4. binyıl arasında Anadolu ve çevresinde var olan bir kültürdür. Bu döneme ait arkeolojik buluntular, Vajen kültürüyle ilgili bilgilerin ana kaynağını oluşturur.
Vajen kültürü, tarım ve yerleşik hayata geçişin başladığı dönemde ortaya çıkmıştır. Toplumun temel geçim kaynağı tarıma dayanırken, hayvancılık da önemli bir ekonomik faaliyetti. Ancak bu kültürde, çocuk sahibi olmak ya da doğurganlık toplumsal rollerin merkezinde değildi. Bunun yerine, doğal çevreyle uyumlu bir yaşam, tarım, hayvancılık ve diğer ekonomik faaliyetler ön plandaydı.
Vajen kültüründe, toplumun bilgelik, sanat ve ritüellerine odaklanılıyordu. Kadın ve erkek eşitlikçi bir toplum düzeninde yaşıyorlardı. Toplumun liderleri farklı rütbelere sahipse de, kararlar kolektif olarak alınıyordu. Kadınlar ve erkekler eşit bir şekilde konuşma hakkına sahipti.
Bu kültürde, doğanın döngüsüne uygun olarak yaşamak ve doğal kaynakları sürdürülebilir bir şekilde kullanmak önemliydi. Toplumun dini ritüelleri ve günlük yaşamı, doğayla uyum içindeydi.
Vajen kültüründe üreme olmayışı, insanların doğal çevreyi korumak ve dengeli bir yaşam sürdürmek için üreme yerine diğer yaşamsal faaliyetlere önem verdiği anlamına gelir. Bu kültür, günümüzün sürdürülebilir yaşam prensiplerine de ilham kaynağı olabilir.
VAGINAL KULTUR(TRICHOMONAS/GONOKOK/CANDİDA/GARDNERELLA) Servikal numune hekim tarafından eküvyon çubukla alınır, transport besiyeri içerisine aktarılır. En kısa sürede laboratuvara ulaştırılır. Transport içerisine alınmadan gönderilen örnekler laboratuvara ulaştığında hemen transport besiyeri (stuart,amies vb.)
Başta rahim ağzı ( serviks ) kanseri olmak üzere rahim ağzındaki hücresel düzensizlik ve kanser öncüsü hücrelerin ve enfeksiyonların saptanmasında kullanılan smear testi ayrıca rahim iç zarı ( endometrium ) kanserinin de erken teşhisine yardımcı olabilir.
VAGINAL KULTUR(TRICHOMONAS/GONOKOK/CANDİDA/GARDNERELLA) En kısa sürede laboratuvara ulaştırılır. Transport içerisine alınmadan gönderilen örnekler laboratuvara ulaştığında hemen transport besiyeri (stuart,amies vb.) içerisine aktarılır, bu süre 2 saati aşmamalıdır.
Başta rahim ağzı ( serviks ) kanseri olmak üzere rahim ağzındaki hücresel düzensizlik ve kanser öncüsü hücrelerin ve enfeksiyonların saptanmasında kullanılan smear testi ayrıca rahim iç zarı ( endometrium ) kanserinin de erken teşhisine yardımcı olabilir.
Anti HBS Pozitif Nedir? Anti hbs değerinin yüksek çıkması yani kan testinde anti hbs'nin pozitif…
Orta Asya Türk ozanları tarafından Anadolu'ya kadar süregelmiş bir enstrümandır.20 Eyl 2023[embed]https://www.youtube.com/watch?v=D69utLpvojQ[/embed]Saz ilk nerede ortaya…
Müşterek kelimesinin, ortak anlamına geldiği söylenebilir. Birlikte ve beraber anlamının bulunduğu da bilinmektedir. Müşterek, ortaklaşa,…
Genel olarak kadınlarda 200 ng/mL'den yüksek ve erkeklerde 300 ng/mL'den yüksek serum ferritin seviyeleri anormal…
Çalışılan hiv testi yöntemine göre aids testi fiyatı değişiklik göstermektedir. Örneğin rutin taramada kullanılan elisa…
Genital mantar Kasık bölgesinde meydana gelen mantar enfeksiyonudur. Daha sık erkeklerde gözlenmektedir. Lezyonlar, yarım ay…